Inloggen

VIM Platform verder uitgebreid

Haal meer uit het VIM Platform met nieuwe functies

Uw VIM-meldingen delen met een collega? Het kan vanaf nu eenvoudig via het VIM Platform. Daarnaast hebben we een kenniscentrum toegevoegd; een online bibliotheek waar u naast de geleerde lessen ook TPSC Ebooks en artikelen vindt. Op die manier haalt u nog meer uit het VIM Platform.


Meldingen intern delen

Om het lerend vermogen van aangesloten organisaties te vergroten, is er vanaf nu de optie om meldingen intern met elkaar te delen. In het overzicht ziet u vervolgens per melding wanneer en door wie deze is aangemaakt. Deze optie maakt medewerkers bewust van risico’s en maakt het makkelijker om meldingen intern met elkaar te bespreken. Hierdoor leert men dat er openheid mag zijn over incidenten. Dit alles komt ten goede aan de veiligheidscultuur van de organisatie.


Veilig, snel en leerzaam

Sinds 1 juli 2016 geldt voor alle zelfstandig werkende zorgprofessionals en praktijkhouders de verplichting Veilig Incidenten Melden. VvAA heeft samen met TPSC het VIM Platform ontwikkeld om zelfstandige zorgprofessionals en kleine zorgpraktijken dé oplossing te bieden om te voldoen aan de VIM. 

Via het online platform kunnen zorgprofessionals veilig en snel (bijna)incidenten melden. Binnen 5 minuten ontvangen deelnemers de melding in pdf met een samenvatting van het incident en informatie over oorzaak, gevolg, ernst en impact ervan. Minstens één keer per kwartaal delen de VvAA preventiespecialisten trends, casuïstiek en preventieadvies. Zowel algemeen als voor specifieke beroepsgroepen. Op die manier voldoen deelnemers niet alleen ruimschoots aan de Wkkgz-verplichting, maar profiteren zij ook optimaal van de collectieve leerervaring van alle aangesloten deelnemers aan het platform.


Gratis proefperiode

Ontdek nu het VIM Platform en probeer de eerste 6 maanden gratis. U beslist daarna zelf of u een (jaar)abonnement wilt. 

Probeer nu 6 maanden gratis ▹

VIM Platform in het kort

Via het VIM Platform meldt u gemakkelijk en veilig online uw (bijna) incidenten. U ontvangt ieder kwartaal trends, casuïstiek en preventieadvies van preventiespecialisten. Op die manier voldoet u aan de Wkkgz-verplichting en profiteert u optimaal van de collectieve leerervaring van alle aangesloten deelnemers.