Inloggen

Veilig op weg met uw auto

 

Wilt u weten hoeveel tol u betaalt als u op vakantie naar Frankrijk gaat, hoe u het beste in de bergen kunt rijden en welke belangrijke documenten u moet meenemen? Leest u dan de 7 tips die u een eind op de goede weg te helpen. Ook om pech onderweg zoveel mogelijk te voorkomen.

 

1. Belangrijke documenten

Neem altijd uw rijbewijs, een geldige groene kaart en uw kentekenpapieren mee. Controleer ook of u een schadeformulier in uw auto hebt liggen.

 

2. Voor vertrek

Controleer uw auto, caravan en/of aanhangwagen op belangrijke punten zoals remmen, accu, koeling en verlichting.

 

3. Oliepeil

Het olieverbruik kan bij lange ritten hoger zijn dan normaal. Controleer dus regelmatig uw oliepeil, bij voorkeur bij een koude motor. Zorg er voor dat uw auto op een vlakke ondergrond staat.

 

4. Airconditioning

Bij intensief gebruik van de airconditioning kan er een plas water onder uw auto ontstaan. Vaak is dit gewoon condenswater. Let op: voelt het water vettig aan, dan kan er een lek in uw koelsysteem zitten.

 

5. Banden

Een band met onjuiste spanning is minder veilig en kost meer brandstof. Controleer daarom regelmatig uw bandenspanning. Vergeet ook uw reserveband niet. Let op: met een ‘thuiskomertje’ kunt u geen caravan trekken.

 

6. Klimmen en afdalen

Gebruik de juiste versnelling in de bergen en houd het toerental aan waarop de motor het maximum aan koppel heeft. Bij benzinemotoren ligt dit tussen de 3.000 en 4.000 toeren, bij dieselmotoren tussen de 2.000 en 3.000 toeren. Bij afdalen schakelt u naar een lagere versnelling om daarmee op de motor af te remmen.

 

7. Wegwerkzaamheden en tolwegen

 

Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email