Uw praktijk verkopen? Begin zo’n twee jaar van tevoren

17 januari 2017 - Oriënteert u zich in 2017 op de verkoop van uw praktijk? De overnemende partij is relatief vaak vrouw en kiest voor parttime werken in teamverband. Bovendien scheidt ze woning liever van de praktijk. De meeste verkopers zijn echter solist met een praktijk aan huis. Hoe komen vraag en aanbod dan toch bij elkaar? Adviseur Judith Vetter geeft de verkoper tips: “Tijdelijk verhuren kan ook.” 

Uit Nivel-onderzoek naar praktijkovernames blijkt dat startende huisartsen vaak een andere praktijk willen dan de stoppers aanbieden. Niet alleen vrouwen willen vaker parttime werken, ook steeds meer mannen. “Maak in een vroeg stadium uw praktijk verkoopklaar”, adviseert praktijkadviseur Judith Fetter daarom de stakende huisarts. Fetter heeft ruime ervaring bij aankoop en overdracht van praktijken en adviseert over (nieuwe) financiële en organisatorische verplichtingen en kansen:

  • Kan ik financieel stoppen?
  • Wie is geschikt als opvolger?
  • Wat moet ik nog doen om het soepel te laten verlopen?
Fetter: “Start uw zoektocht naar een opvolger zo’n twee jaar van te voren. Is uw huidige praktijk niet geschikt om over te nemen? Bekijk dan of een verbouwing of een andere locatie als alternatief kan dienen.” Fetter adviseert ook gebruik te maken van huisartsplaats.vvaa.nl. Een digitale plek waar vraag en aanbod samen komen. Vooral als de verkoper duidelijk weet wat hij te bieden heeft. Deze vragen zijn daarbij van belang.

Op financieel gebied:

  • Kan ik stoppen? Hoe goed is de praktijk georganiseerd? Is er een arbeidsovereenkomst van personeel?
  • Doe ik nog investeringen? Koop ik bijvoorbeeld nog een onderzoeksbank? Of kan ik dat uitstellen? Wat mist er nog, welk voorwerk kan ik zelf nog doen?

> in advertentie: vermeld welk voorwerk u zelf nog doet.

Als het om uw praktijk draait:
* Is uw praktijk geschikt als duopraktijk?
Hebt u genoeg patiënten om ze over twee (of meer) artsen te verdelen? Is de ruimte-indeling van uw huidige praktijk geschikt? Vaak is er één dag dat alle parttimers aanwezig zijn, zodat ze kunnen overleggen en patiëntgegevens uitwisselen. Dat vraagt dus om verschillende behandelkamers en eventueel een kamer om te vergaderen.

> in advertentie: (toepassings)mogelijkheden van ruimte.


* Leent uw praktijk zich voor verhuur?
Mocht u een praktijk aan huis hebben, dan kunt u ook tijdelijk uw praktijk verhuren. Voldoet de ruimte niet aan de wensen van de jongere doelgroep? Verbouwen zonder overleg is niet aan te raden; het resultaat staat de kopers wellicht niet aan. Maak daarom met geïnteresseerden gerichte afspraken over de investeringen.

> in advertentie: mogelijkheid om te huren, de benodigde investeringen en uw bereidheid dit samen op te pakken (afspraken over financiën, organisatie, etc.)


* Kent u andere geschikte opties voor praktijkruimte?

Wanneer u een andere geschikte locatie dan uw huidige praktijk kunt aanbevelen - bijvoorbeeld omdat de vormgeving van uw praktijk/huis niet geschikt is - kan dit voor de koper een zoektocht schelen. 


> in advertentie: In samenspraak kunnen we een nieuwe locatie uitzoeken. Opties in [regio].


Uw (samenwerking met) opvolger:
* Wat voor iemand zoekt u? Wat voor soort huisarts past bij uw praktijk  en patiënten? Uw gevoel hierbij is enorm belangrijk. De koper neemt de praktijk met personeel en dezelfde arbeidsvoorwaarden over.

Overgangsvormen:
- Wilt u nog waarnemen in de praktijk van uw potentiële opvolger? Of nog tot een maatschap toetreden, bijvoorbeeld voor de komende drie jaar? Fetter: “Maak hierover goede afspraken. Hoe lang nog? Hoeveel uren? Wat is de taakverdeling?” In dienst gaan bij een opvolger raadt ze doorgaans af. “Je wordt dan medewerker op het schip waar je eerst kapitein was. Dat heeft vaak geen positieve uitwerking op de rollen.” 

Over de auteur

Voorbeeld tekst