Inloggen


7 grootste frustraties tijdens uw rit naar de zon

1. Rijstijl van buitenlandse automobilisten

Als u veel op de weg bent, weet u dat Nederlanders niet altijd de meest galante bestuurders zijn. Maar in vergelijking met het buitenland zijn Nederlandse bestuurders eigenlijk allemaal engelen. Rechts inhalen, remmen op de snelweg. Om maar niet te spreken van afsnijden en zonder knipperen van baan wisselen. Het lijkt er soms wel op dat niemand zich in het buitenland aan verkeersregels houdt.

2. Te weinig zitcomfort in de auto

Lang in een auto zitten kan heel vervelend zijn. Zekers als je stoel nèt niet goed zit. Gelukkig hebben we tegenwoordig steeds minder last van deze frustratie. Stoelverwarming, mee-verende stoelen en automatische afstelling dragen hier erg aan bij.

 

3. De temperatuur in de auto: te warm of te koud

Zoveel gezinsleden, zoveel voorkeuren. Het is tijdens de lange vakantieritten dan ook altijd een gevecht om de airco. De een wil hem warmer, de andere weer kouder: enfin, u kent het wel. Uiteindelijk eindigt het altijd weer in het compromis: airco uit en raam open. 

 

4. Een (reis)partner die niet goed oplet of niet meedenkt onderweg

Het lijkt zo simpel: u gaat op vakantie naar het zuiden en het enige dat u moet doen is dit: de snelweg afrijden tot u er bent. Totdat u de snelweg af moet, want dan begint het gedoe pas. Op zo’n moment is het fijn als uw bijrijder dan een beetje oplet waar jullie heen gaan en of jullie nog goed gaan. Want voor u het weet hebt u een afslag gemist. En dat is dan altijd de schuld van de ander.

5. De rijstijl van de (reis)partner

Van uzelf weet u dat u goed rijdt. Altijd netjes knipperlicht aan bij het wisselen van rijstrook. Links inhalen, nooit te hard rijden en netjes voorrang verlenen. Maar wat is er toch aan de hand met de rijstijl van uw reispartner? Agressief en gevaarlijk rijgedrag van de ander kan leiden tot extreem frustrerende situaties. Tot het punt waarop u zegt: laat mij maar weer rijden.

6. De monsterfiles

U dacht dat u files wel kende van Nederland? Wacht maar tot u in een buitenlandse monsterfile terecht komt. Soms staat u urenlang in de brandende zon op de snelweg zonder ook maar 1 centimeter op te schieten. In Duitsland komt dit meestal door eindeloze wegwerkzaamheden. In Frankrijk bent u de dupe van het feit dat iedereen gelijktijdig de weg op gaat. 

7. Een aanrijding in het buitenland

Alsof de files nog niet het ergst zijn komt het helaas ook weleens voor dat u een ongeluk krijgt in het buitenland. Dat is natuurlijk het resultaat van de rijstijl van buitenlanders in combinatie met die van uw reispartner en een plotselinge monsterfile die opdoemt. Hoe dan ook. Een aanrijding in het buitenland is bijkans nog verschrikkelijker dan een aanrijding in Nederland. Gelukkig bent u met de VvAA autoverzekering altijd in goede handen. 

Onbezorgd onderweg?

VvAA autoverzekering

  • Scherpe korting bij schadevrij rijden
  • Snelle én deskundige schadeafhandeling
  • Medisch instrumentarium en accessoires meeverzekerd