Inloggen

Drie tips voor meer persoonlijke effectiviteit

27-05-2014 Remco Heukels, trainer Persoonlijke effectiviteit

Persoonlijke effectiviteit is een belangrijke eigenschap op de werkvloer. U kunt vaker het verschil maken en een betere collega zijn. Daar profiteert uw carrière van. Persoonlijke effectiviteit bereikt u door onderscheid te maken tussen zaken waar u wel en geen invloed op hebt, door heldere doelstellingen te formuleren en door anders met weerstand om te gaan.

Lees onderstaande tips of geef u op voor de Persoonlijke effectiviteit in de zorg.

1) Richt u op wat u wél kunt doen

Maak een duidelijk onderscheid tussen zaken waar u direct invloed op hebt en de zaken waar u betrokkenheid bij voelt maar feitelijk geen invloed op hebt. Accepteer wat u niet kunt veranderen. Het voorkomt stress.

2) Zet uw eigen vuurtoren neer

Zonder baken geen koers, zonder koers geen keuzes. Maak helder wat u wilt bereiken en maak van ambitie heldere doelen: uw ‘vuurtoren op de kust’. Formuleer vervolgens een stappenplan om dat doel te realiseren. Als u weet waar u naar toe wil gaan is het ook makkelijker om ergens anders ‘nee’ tegen te zeggen. Wanneer u over 3 jaar ergens wilt zijn, moet u nu al beginnen.

3) Gedrag roept gedrag op

Wat te doen met ‘lastige mensen’ in uw omgeving? Realiseert u zich dat u ze niet direct kunt opvoeden of veranderen. Wat u wel kunt doen: ze beïnvloeden. Het is mogelijk om effectiever om te gaan met de mensen in uw omgeving door uw eigen gedrag aan te passen en daarmee een ander effect te bereiken. Dat vraagt het vermogen om wendbaar te zijn. Gedrag roept gedrag op!

Cursus persoonlijke effectiviteit

De cursus Persoonlijke effectiviteit, gegeven door Remco Heukels, is te vergelijken met een pitstop. We zetten de waan van de dag stil en nemen de tijd om zorgvuldig en bewust de knelpunten en kwaliteiten van uw persoonlijke functioneren te analyseren, realistische doelen te stellen, keuzes te maken en vaardigheden effectief aan te scherpen. Tijdens de cursus Persoonlijke effectiviteit ontdekt u hoe u doelen bereikt met minder moeite en meer resultaat.

De training wordt op een veilige, gestructureerde wijze gegeven in een kleine groep. Een reactie van een deelnemer: “Dit zou elke collega zichzelf moeten gunnen…”

Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email

Wij helpen u graag

Hebt u een vraag of wilt u meer informatie?