Inloggen

Terugblik Mondzorgpraktijk Anno Nu

16 februari 2022 - Zaterdag 5 februari logden praktijkhouders en -managers in de mondzorg uit het hele land in om het online congres Mondzorgpraktijk Anno Nu bij te wonen. VvAA, MedischOndernemen en de KNMT bereidden de deelnemers voor op hun praktijkvoering in 2022.

VvAA verzorgde twee deelsessies: over verzuim en e-health.


  • Verzuim: hoe werkt het en hoe houdt u het onder de duim?
    Onder de doelgroep leven zorgen over het stijgende ziekteverzuim en de beperkte beschikbaarheid van professionals op de arbeidsmarkt. Hoe gaan mondzorgpraktijkhouders om met ziekteverzuim? Hoe kun je samen met de bedrijfsarts en medewerkers werken aan herstel? En belangrijker: hoe voorkom je verzuim?

    Michel Fortman, specialist risico- en verzuimmanagement bij VvAA, nam de deelnemers mee in de wereld van verzuim en voorzag hen van concrete adviezen en tips. Zo gaf hij bijvoorbeeld aan dat je als werkgever ook samenwerkt en afstemt met de bedrijfsarts en dat daar vaak meer ruimte in is dan veel werkgevers denken. Welke vragen kun je bijvoorbeeld aan de bedrijfsarts stellen? Binnenkort vindt u hier een overzicht van op vvaa.nl/omgaanmetverzuim, evenals aanvullende tips en richtlijnen.


  • Eh, e-health? Goede zorg maar dan anders
    E-health is meer dan zorg op afstand. Digitale zorgverlening brengt nieuwe situaties, andere regels en verantwoordelijkheden met zich mee. Waar eindigt bijvoorbeeld uw aansprakelijkheid als mondzorgverlener en waar begint die van de softwareleverancier? Wat betekent het gebruik van e-health voor de kans op klachten en claims? Vragen waar veel zorgprofessionals graag kaders voor aangereikt krijgen. Shirin Slabbers, gezondheidsrechtspecialist bij VvAA, legde het uit en gaf de kijkers onderstaande tips mee:

Meer weten? Ga naar vvaa.nl/ehealth. U vindt hier bijvoorbeeld ook de do’s en don’ts rond hrm-dilemma’s die te maken hebben met Covid-19.

Nieuwe zorgwet Wtza
Naast bovenstaande sessies kwamen ook onderwerpen als de implementatie van een duurzame bedrijfsvoering en de impact van de Wtza aan bod. Over deze nieuwe wet bestaat nog veel onduidelijkheid.

Editie 2022 al gepland
Op 10 december 2022 ontvangen we u graag in 't Hart in Utrecht voor de negende editie van Mondzorgpraktijk Anno Nu!

Brede advisering mondzorgpraktijk

De mondzorgadviseurs van VvvAA ondersteunen zorgverleners met kennis, advies en diensten. Geen praktijk is hetzelfde en daarom is advies op (uw) maat erg belangrijk.

Aarzel niet en neem contact op via 06 83 25 62 83 of ga naar vvaa.nl/advies.