Inloggen

Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC) ontvangt 2,5 miljoen bijdrage vanuit Verbond van verzekeraars

24 april 2020 - Het Verbond van Verzekeraars draagt 2,5 miljoen euro bij aan het steunfonds voor (familie van) zorgverleners die als gevolg van werken in de frontlinie van de coronazorg, op de IC terecht komen of zelfs overlijden. 

Doel van het steunfonds dat ruim twee weken geleden met hulp van VvAA werd gelanceerd, is te voorkomen dat (familie van) de vele tienduizenden zorgverleners die nu zélf extra risico lopen, in financiële nood komen op het moment dat zij zélf worden getroffen. 

VvAA ondersteunt de initiatiefnemers en tevens VvAA-leden in woord en daad bij de opzet en ontwikkeling van Stichting ZWiC: met een startkapitaal, maar ook met raad en advies in de personen van bestuursleden Willem Veerman, Gerlach Cerfontaine en strategisch adviseur Edwin Brugman.

Het nieuws over de bijdrage van het Verbond komt na de bekendmaking vorige week, van minister Hugo de Jonge, dat hij de opbrengst van het fonds zal verdubbelen, met een bedrag van maximaal 10 miljoen euro. 

Tevens ging vorige week een landelijke campagne van start waar vele partijen belangeloos aan meewerkten, waaronder Claudia de Breij en Sacha de Boer: www.geefvoorzorgverleners.nl. Als resultaat van deze ontwikkelingen is de opbrengst van het fonds nu al bijna 6 miljoen euro.