7 reistips voor deze zomer

 

Wist u dat u als VvAA-lid € 10,- korting krijgt bij parkeren op de luchthavens van Eindhoven, Schiphol en Rotterdam/Den Haag? Ook krijgt u ledenvoordeel bij de aanvraag van een visum. In de reistips leest u hier meer over. Ook over de controle van elektronische apparatuur op vluchten naar de Verenigde Staten.

 

1. Ledenkorting bij parkeren op luchthavens

Informatie over parkeertarieven op de luchthavens vindt u onder andere op www.schiphol.nlwww.rotterdam-airport.nl en www.eindhovenairport.nl.
Kiest u voor het gemak van Valet Parking? Maakt u dan gebruik van de zeer voordelige Valet Parking op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport via Centralparking.nl. Met de actiecode ‘vvaa2015’ ontvangt u € 10,- korting.

 

2. Visum regelen met ledenkorting

Gaat u naar een ver land, zoals Cuba of Thailand? Vraag dan met korting uw visum aan via www.visumcentrale.nl/vvaa. Bij de ambassade hoeft u dan niet zelf in de rij te staan. Uw korting is afhankelijk van de servicetarieven van de Visumcentrale.

 

3. Extra controle op uw elektronische apparatuur op vluchten naar de Verenigde Staten

Bij vluchten vanaf Schiphol naar bestemmingen in de Verenigde Staten krijgt u extra controle op alle elektronische apparatuur met batterij of accu in de handbagage. Bij de gate wordt u gevraagd het apparaat uit de beschermhoes of tas te halen en aan te zetten om de werking aan te tonen. Alle apparatuur die u niet uit de hoes of tas kunt halen en/of u niet kunt aanzetten, mag u niet meenemen het vliegtuig in.

 

4. Activeer uw bankpas als u buiten Europa reist

Bij de Rabobank, ING, ASN en ABN Amro moet u de betaalpas eerst via internetbankieren activeren voor geldopnames buiten Europa.

 

5. Hoe gaat u wijs op reis?

Welke wetten en gebruiken gelden in de landen waar u naar toe gaat, welke souvenirs mag u wel en niet mee terugnemen en wat zijn uw rechten als reiziger? De antwoorden hierop vindt u op ‘Wijs op reis’, een initiatief van de Rijksoverheid.

 

6. Uw waardevolle spullen sneller terug na verlies

Wist u dat de mobiele telefoon, koffer en zonnebril de meest verloren eigendommen op vakantie zijn? Door uw waardevolle spullen te labelen kan de vinder u deze makkelijker terugsturen en/of teruggeven. Kijk voor meer informatie op www.contagged.us.

 

7. Voorkom gedoe bij vertraging van uw vliegtuig

Accepteer geen restitutie van uw ticketkosten als uw vlucht is vertraagd of is uitgesteld. Vraag de luchtvaartmaatschappij in dat geval om een bewijs van de vertraging. Dat zorgt ervoor dat uw vervoersovereenkomst met de luchtvaartmaatschappij van kracht blijft. De Europese regelgeving is hierop van toepassing.

 

Reistips voor deze zomer | VvAA

 

 

Goed voorbereid op reis? 

Geen gedoe bij schade op reis? Of zakelijk naar een congres of seminar in het buitenland? Dat is wél standaard gedekt in de veel-voordelen-in-één-reisverzekering van VvAA.

 

Ontdekken, ontmoeten, beleven

Al 50 jaar organi­seert VvAA QualityTime bij­zondere vakantie­reizen, na­scholingen en inno­vatieve kennis­reizen. Dat doen we speciaal voor onze leden. Laat de mooie bestem­mingen u inspi­­reren.