Inloggen

Rechtsbijstand voor situaties buiten de zorg

Consument en Wonen: waar kunt u op rekenen?

Een rechtsbijstandverzekering bij VvAA kan meer situaties beslaan dan juridische bijstand in het geval van een klacht- of tuchtzaak. Met de module ‘Consument en Wonen’ bent u bijvoorbeeld verzekerd van bijstand bij conflicten rondom uw aankopen en uw woning. Maar waar kunt u dan aan denken? Aan de hand van een drietal scenario’s schetsen wij een beeld voor u.

Eigenaardige erfgrens

Stelt u zich voor dat u en uw partner besluiten een huis te laten bouwen. De grond waarop dit huis wordt gebouwd, blijkt een andere erfgrens te hebben dan voor de koop werd gedacht. Uit de documentatie van het kadaster blijkt dat u hierdoor een veel kleiner perceel bezit dat daadwerkelijk van u is. Vervolgens neemt u contact op met de gemeente waarvan u de grond heeft gekocht, maar die geeft niet thuis. Tussen de spreekuren en behandelingen door probeert u contact te krijgen, maar u komt geen stap dichter bij een goede oplossing.

Achterblijvende aannemer

Enkele maanden later staat het huis en worden de ruimtes ingericht. Helaas gaat het inbouwen van de badkamer niet geheel volgens plan en merkt u dat u al na enkele weken een lekkage heeft in de woonkamer. U neemt contact op met de aannemer, maar die geeft aan dat het probleem en de daarbij behorende schade niet onder zijn verantwoordelijkheid valt. U geeft aan dat het inbouwen van de badkamer onderdeel is van de gesloten overeenkomst en wijst de aannemer op de garantiebepalingen die in de overeenkomst staan. De aannemer laat vervolgens niets meer van zich horen, met als eindresultaat dat u met een badkamer zit die u niet kunt gebruiken. En daarnaast loopt de schade verder op. 

Foutieve fauteuil

De badkamer werkt uiteindelijk weer naar behoren en u en uw partner kunnen zorgeloos genieten van het nieuwe huis. In de woonkamer ontbreekt nog een mooie fauteuil en u besluit deze te kopen in een meubelzaak. De stoel wordt een week later geleverd en blijkt een andere kleur te hebben dan die u heeft besteld. Eigenlijk was de stoel sowieso wat aan de hoge prijs en u ziet er liever vanaf. U vraagt zich af of u de stoel zomaar terug mag sturen en de overeenkomst kan ontbinden of dat er wellicht eerst andere stappen moeten worden gezet.

Uiteraard begrijpt VvAA dat zorg op haar best wordt geleverd op het moment dat u zich niet bezig houdt met zaken die u meer tijd en energie kosten dan u had gehoopt. Om úw zorgen uit handen te nemen, kunt u zich met bovenstaande kwesties én meer melden bij de rechtsbijstandsverzekering van VvAA. Wij zorgen met juridische dienstverlening op maat voor onbezorgde zorgverleners.

Mogelijkheden en inhoudelijk advies

Heeft u nog geen rechtsbijstandverzekering of bent u benieuwd naar wat er binnen de VvAA voor uw persoonlijke situatie mogelijk is? Neem dan contact op met de Ledenservice via 030 247 47 89.

Voor juridisch inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met de Juridische Helpdesk via 030 247 49 99.

Relevante artikelen voor u

Rechtsbijstand: wat is het en wat kost het?  Wat is rechtsbijstand en wat kost het?
Lees meer ▹

 Waarom heeft een rechtsbijstandverzekering een wachttijd? Waarom kent de verzekering wachttijd?
Lees meer ▹

 Oeps, een aanrijding! Wat nu? Oeps u wordt aangereden! Wat nu?
Lees meer ▹