Phishing-activiteiten kunnen ook op u gericht zijn

6 augustus 2015

Sinds een paar dagen is er weer een nieuwe golf aan zogeheten ‘phishingmails’ verschenen in de mailbox van veel Nederlanders. Met dergelijke berichten probeert men persoonlijke gegevens ‘los te weken’. Ook u en uw collega-leden kunnen hierbij het doelwit zijn. In dit geval wekt men de suggestie dat de belastingdienst de afzender is. De mail suggereert dat u nog een betalingsachterstand hebt vanwege de belastingaangifte over 2014.

In het bericht staat zelfs een bedrag en in de mail vraagt men u om dit over te maken op een rekeningnummer. De mail kan verschillende afzenders hebben, maar in het geval van deze stroom aan mailtjes blijft het rekeningnummer wel hetzelfde: NL74 INGB 0665 0094 45.

Ga er niet op in!

De belastingdienst zal nooit over de mail met u in contact treden over een eventuele belastingachterstand of via een mailbericht vragen naar persoonlijke informatie zoals rekeningnummers of persoonsnummers. Mocht u deze mail gekregen hebben, dan raden wij u nadrukkelijk af om iets met deze mail te doen.

Meer informatie van de belastingdienst:

> Belastingdienst

Meer over phishing in het algemeen:

> Wikipedia

Contact met VvAA

Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.