PGGM&CO en VvAA introduceren nieuw assortiment voor leden PGGM

PGGM&CO en VvAA introduceren een geheel nieuw verzekeringsassortiment voor PGGM-leden. Deze week komen de eerste verzekeringsproducten voor hen beschikbaar, gericht op specifieke risico’s die werknemers in de sector zorg en welzijn lopen.

De schadeverzekeringen zijn ontwikkeld door VvAA Schadeverzekeringen N.V. en worden onder het label PGGM&CO aangeboden aan de 675.000 leden van de coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. Met deze nieuwe producten kunnen professionals in de zorg ook specifieke risico’s verzekeren waar eerder geen dekking voor bestond.

Zorgspecifieke dekkingen

De eerste producten die worden aangeboden, zijn inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekeringen. PGGM&CO speelt hiermee in op de vraag van haar leden naar producten met zorgspecifieke productkenmerken en dekkingen die op de reguliere verzekeringsmarkt niet worden aangeboden.

Het kan daarbij gaan om schade die is ontstaan buiten de werksfeer, bijvoorbeeld bij het verlenen van eerste hulp of het verrichten van mantelzorg. Thuiszorgmedewerkers kunnen dekking krijgen tegen verlies of diefstal van medische apparatuur. De opstalverzekering biedt een all risk dekking voor een praktijk aan huis, garantie tegen onderverzekering en schade die door patiënten kan worden veroorzaakt.

PGGM&CO en VvAA hebben de intentie om begin 2015 nog vier van zulke schadeverzekeringsproducten in de markt te zetten, speciaal gericht op werknemers in zorg en welzijn. Het gaat daarbij om reis-, rechtsbijstand-, auto- en gezinsongevallenverzekeringen.

"Ledenbelang prevaleert"

Bart Blanken, Chief Marketing Officer PGGM: "Uit onderzoek weten we dat leden graag willen dat we verzekeringen aanbieden, speciaal gericht op zorg en welzijn. We hebben hen gevraagd mee te denken over dit soort polissen. VvAA heeft ruime ervaring in de gezondheidszorg en we zijn blij dat we samen met VvAA deze specifieke verzekeringen voor zorg en welzijn kunnen aanbieden."

Herman van Hemsbergen, voorzitter van de Hoofddirectie van VvAA: "Dat VvAA en PGGM elkaar hebben gevonden in een dergelijke samenwerking, is een hele logische, maar daarom niet minder bijzondere stap. PGGM&CO en VvAA vullen elkaar uitermate goed aan als ledenorganisaties: beide hebben leden in de zorg, beide bieden zorgspecifieke diensten en producten en beide hanteren zeer hoge kwaliteitseisen, waarbij het ledenbelang altijd prevaleert boven andere belangen."

Over PGGM

De coöperatie PGGM biedt institutionele klanten vermogensbeheer, pensioenbeheer en bestuursadvisering. Op 1 september 2014 beheerde PGGM voor diverse pensioenfondsen een vermogen van EUR 178 miljard. Als coöperatie helpt PGGM haar ongeveer 675.000 leden bij het realiseren van een waardevolle toekomst. Daarnaast ontwikkelt PGGM – zelf of met strategische partners – innovatieve toekomstvoorzieningen door pensioen, zorg, wonen en werken met elkaar te verbinden. Meer informatie is te vinden via www.pggm.nl.

Contact met VvAA

Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.