Inloggen

Nationale (Ont)Regelmonitor: derde editie van start

Hebt u al meer tijd voor uw patiënt? 

Update 13 maart 2020: 

Vanwege COVID-19 hebben wij de campagne rond de derde (Ont)Regelmonitor gepauzeerd. Mocht u de vragenlijst wel nog willen invullen, dan kan dat uiteraard.
 

4 maart 2020
- De derde editie van de Nationale (Ont)Regelmonitor is van start. Een editie met extra urgentie: twee jaar na de schrapsessies en één jaar voor de verkiezingen stelt VvAA de vraag: hebt u al meer tijd voor uw patiënt?

In 2017 waren zorgverleners gemiddeld 40 procent van hun tijd kwijt aan administratie. Tijd die zij niet konden besteden aan patiënten. In 2018 heeft VvAA daarom, samen met HRMO en met behulp van vele zorgverleners, de verlammende bureaucratie in de zorg eindelijk op de kaart gezet.

Belofte kabinet

Ministers de Jonge en Bruins zeiden het in de Tweede Kamer: ‘We stoppen pas als zorgverleners merkbaar minder regeldruk ervaren’. Via de halfjaarlijkse (Ont)Regelmonitor meet VvAA in hoeverre zorgverleners daadwerkelijk minder regeldruk ervaren in hun dagelijkse praktijk. 
Uw inbreng is cruciaal
De deelname van zorgverleners aan de Nationale (Ont)Regelmonitor is cruciaal, willen we de ministers aan hun belofte en het thema op de politieke agenda houden. Hoe meer zorgverleners meedoen, hoe beter het beeld van de regeldruk in uw dagelijkse praktijk. En hoe sterker we uw stem kunnen laten horen in Den Haag. 

Zorgverleners kunnen de (Ont)Regelmonitor tot en met 28 maart 2020 invullen op ontregelmonitor.nl. Eind april publiceert VvAA de uitkomsten van de monitor.