VvAA steunt huisartsen in discussie met VGZ 

Recent berichtten verschillende media over het conflict tussen een groot aantal huisartsen en zorgverzekeraars, waaronder VGZ (lees de open brief aan Ab Klink van VGZ van Marc Chavannes in NRC van 21 februari 2015). Een belangrijk gevolg van dit conflict is dat veel van deze huisartsen nog steeds geen overeenkomst voor 2015 hebben gesloten met de betrokken zorgverzekeraars.

Juridische bijstand

VvAA biedt huisartsen juridische bijstand aan in dit soort situaties. U kunt bijvoorbeeld bij VvAA terecht met juridisch gerelateerde vragen over de communicatie met zorgverzekeraars of vragen over voorlichting aan patiënten over de vergoeding van de huisartsenzorg. Neemt u voor deze en andere juridische vragen contact op met de Juridische Helpdesk van VvAA op telefoonnummer 030 2474 99 99 (optie 2).

Advies

Hebt u al een overeenkomst gesloten met zorgverzekeraars? Ook dan heeft u misschien behoefte aan advies. Zo krijgen wij vragen binnen over de bepalingen in contracten van zorgverzekeraars die te maken hebben met inzage in patiëntgegevens. Dit naar aanleiding van de wijzigingen die een aantal verzekeraars op dit punt heeft aangebracht in hun contracten. Deze bepalingen zijn impactvol voor zorgverlener én patiënt en staan op gespannen voet met geldende wet- en regelgeving. Mochten zorgverzekeraars informatie uit patiëntendossiers opvragen, dan kan het verstandig zijn zo’n verzoek juridisch te laten toetsen.

Direct een specialist aan de lijn

U bereikt de collega’s van de VvAA Juridische Helpdesk op werkdagen van 08:30 en 17:30 uur via 030 247 49 99 (optie 2). U krijgt dan direct een specialist aan de lijn voor telefonisch advies. De Juridische Helpdesk is kosteloos voor VvAA leden. Wij helpen u graag verder.


Contact met VvAA

Hebt u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.