Inloggen

Nieuwe opdracht Gerlach Cerfontaine: speciaal adviseur regeldruk medisch specialistische zorg

3 oktober 2019 - Gerlach Cerfontaine gaat in opdracht van VWS, NFU en NVZ aan de slag als speciaal adviseur regeldruk medisch specialistische zorg. Cerfontaine vervult deze functie op persoonlijke titel.
 
Binnen het bestuur van Vereniging VvAA – tevens initiatiefnemer van de beweging (Ont)Regel de Zorg - zijn de argumenten voor en tegen deze opdracht aan onze bestuursvoorzitter uitvoerig aan de orde geweest. Juist bij '(Ont)regel de Zorg' is -samen met de initiatiefnemers van Het Roer Moet Om- de route gekozen om als VvAA vanaf het begin tussen alle partijen te staan. Immers de doorgeschoten regeldruk vindt zijn oorsprong bij alle partijen. 
 
Het bestuur is van mening dat de opdracht aan de heer Cerfontaine op persoonlijke titel tot op heden verenigbaar is met het belang van de leden van VvAA. Dat collectieve belang blijft namelijk het terugdringen van de regeldruk. Regeldruk waar alle partijen last van hebben maar vaak ook moeilijk afscheid van kunnen nemen, zoals ook blijkt uit de recent gepubliceerde resultaten van de Nationale (Ont)Regelmonitor.  De achtergrond en ervaring van de heer Cerfontaine is zodanig, dat het de inschatting van het bestuur Vereniging VvAA is dat hij als geen ander een dergelijke verbindende, geloofwaardige en doortastende rol kan vervullen. Het bestuur steunt de heer Cerfontaine in zijn opdracht en blijft het proces met bijzondere belangstelling en aandacht volgen.
 
Als collectief van & voor zorgverleners blijft VvAA het ontregelen van de zorg adresseren totdat zorgverleners merkbaar minder regeldruk ervaren. 

Bestuur Vereniging VvAA