Kerstactie Amref Flying Doctors 

Ook dit jaar kunt u de gezondheidsvrijwilligers in Kenia en Tanzania helpen met een kerstgeschenk. Met uw bijdrage voor een training 'vrouw worden', voorlichting aan stamoudsten en gezondheidsvrijwilligers maakt u echt een verschil: Amref voorkomt zo rituele besnijdenissen bij Masai-meisjes. 

Donatie? VvAA verdubbelt uw gift

De overgang van meisje naar vrouw voltrekt zich bij de Masai in Oost-Afrika volgens een eeuwenoude, vier dagen durende traditie. Eén onderdeel is echter bepaald minder mooi, zelfs erg gevaarlijk: de besnijdenis. En ondanks dat meisjesbesnijdenis overal ter wereld is verboden, leeft deze traditie nog steeds op grote schaal voort. Zo ook bij de Masia in Kenia en Tanzania.

Tradities zijn lastig te veranderen. Toch ontwikkelden Amref Flying Doctors in 2008 met een aantal vooruitstrevende Masai-stamoudsten in Kenia een alternatief ritueel voor de meisjesbesnijdenis. Met als belangrijkste onderdeel een training ‘vrouw worden’.

Het nieuwe ritueel

In Kenia hebben inmiddels ruim 10.000 Masai-meisjes deze training gevolgd en wordt het door veel stammen omarmd. 10.000 meisjes die anders pijnlijk besneden zouden zijn, hebben nu de kansen die hun moeders nooit kregen. Ze zullen bovendien nooit toestaan dat hun dochters nog besneden worden. Zo zal het nieuwe ritueel zich van generatie op generatie verspreiden. Sinds dit jaar introduceren we deze alternatieve rituelen ook in Tanzania. Ik ben erg blij dat de VvAA ervoor gekozen heeft ons hierbij structureel te steunen. Het project omvat naast het alternatieve ritueel ook de aanleg van waterpompen en sanitaire voorzieningen.

Het mooiste kerstgeschenk voor Masai-meisjes

Wilt u, als VvAA-lid, een bijdrage aan onze strijd tegen de meisjesbesnijdenis leveren? Als mooiste kerstgeschenk dat Masai-meisjes in Tanzania zich maar kunnen wensen: op een gezonde manier vrouw worden? VvAA verdubbelt de waarde van dat cadeau!

De 10-jarige Sankau is een van de meisjes voor wie uw kerstgeschenk van groot belang is. Niet alleen omdat ze doodsbang is voor de pijn die de besnijdenis haar zal doen. Als ze de ingreep al doorstaat, zal ze namelijk ook van school moeten. Waarschijnlijk trouwt ze direct en wordt ze op jonge leeftijd zwanger, met alle gezondheidsrisico’s van dien. Sankau’s enige kans om zich te ontwikkelen, in goede gezondheid, is het alternatieve ritueel met de training ‘vrouw worden’. 

Kerstgeschenk Voorlichting aan stamoudsten - € 75,-

Alleen als de stamoudsten goedkeuren dat er een alternatief komt voor rituele besnijdenis, gaat het door.

Kerstgeschenk Opleiding voorlichters - € 50,-

De voorlichters overtuigen meisjes en hun moeders van het belang van het alternatieve ritueel met de training.

Kerstgeschenk 3-daagse training - € 25,-

In de training 'vrouw worden' krijgen de meisjes voorlichting over seksuele onderwerpen en het belang van onderwijs.

Alles in 1

Met € 150 geeft u Masai-meisjes een gezonde toekomst. 

Expedition Masai

Zo draagt u bij

Wilt u een besnijdenis voorkomen bij een Masai-meisje? Maak uw kerstbijdrage over naar:

  • Stichting Amref Flying Doctors
  • IBAN NL68 ABNA 0707 0704 57 
  • o.v.v. 'Kerstgeschenk Masai-meisjes’
Hartelijk bedankt! Wij verdubbelen uw bijdrage. Met uw gift maakt u echt het verschil.