Fysiotherapeuten in actie voor minder regels

18 mei 2018 - De Actiegroep Fysiotherapie is een actie gestart om aandacht te vragen voor onnodige regels die gelden binnen hun beroepsgroep. Zij pleiten ervoor dat deze onnodige regels zo snel mogelijk geschrapt worden, zodat zij meer tijd over houden voor hun patiënten. Zij sluiten daarmee aan bij de beweging (Ont)Regel de Zorg. Het KNGF ondersteunt de actie.

De Actiegroep Fysiotherapie gaat op 30 mei 2018 naar Den Haag en heeft collega-fysiotherapeuten opgeroepen om zich bij hun protestactie aan te sluiten en mee te gaan. Om hun actie kracht bij te zetten hebben leden van de actiegroep handtekeningen verzameld. Tijdens de protestactie zullen ze de handtekeningen aanbieden aan de Tweede Kamerleden die op die dag deelnemen aan het Verzameloverleg over Administratieve Lasten en Regeldruk.

Aanmelden voor de actie kan via de besloten Facebook-pagina van ‘Actiegroep Fysiotherapie’. De Actiegroep Fysiotherapie is een besloten Facebook-groep voor en door fysiotherapeuten. Er zijn nu zo'n 8.000 fysiotherapeuten lid van de groep.
Actiekaartje fysiotherapie