Finalisten Doctorpreneur Award zijn bekend

6 maart 2017 - De drie finalisten voor de Doctorpreneur Award zijn bekend. Wie van deze drie kandidaten mag zich straks Doctorpreneur van het jaar 2016 noemen? De uiteindelijke winnaar wordt op dinsdag 14 maart 2017 bekend gemaakt. 

De verkiezing voor de Doctorpreneur van 2016 wordt georganiseerd door VvAA's Mobile Doctors. De award is bedoeld voor een zorgprofessional die een bijzondere bijdrage levert aan innovatie en ondernemerschap in de zorg. 

In de eerste stemronde werden er binnen een maand tijd 3.300 stemmen uitgebracht op elf genomineerde zorgprofessionals. Van maandag 6 t/m zondag 12 maart kan er opnieuw gestemd worden op de drie overgebleven finalisten. Stemt u mee? 

Finalisten

En de finalisten zijn...:

  • Dermatoloog Herm Martens

    Herm is als Dermatoloog verbonden aan het Maastricht UMC+ (MUMC+) en het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven (CZE), en runt daarnaast zijn eigen start-up www.digitaledermatoloog.nl. “Mijn belangrijkste drijfveer is dat we een oplossing voor bestaande problemen moeten zoeken. Als die oplossing nog niet bestaat, moeten we hem wellicht creëren”. Zo is ook Digitale Dermatoloog ontstaan. “Ik merkte in mijn omgeving de behoefte om snel een antwoord te krijgen op vragen over de huid. Het liefst via een appje of e-mail.” Daarom ontwikkelde hij een beveiligd platform waar patiënten een vraag aan hun arts kunnen stellen, gewoon via een smartphone of computer. Lees meer op MobileDoctors.nl.
  • Arts infectiebestrijding Ashis Brahma

    Ashis is arts infectiebestrijding bij GGD. “In my mind an entrepreneuring doctor is a doctor is someone who works in multidisciplinary teams. Where success is shared. Where innovation is a state of being, tickling the mind. Knowing not all change is a change for the better. Someone who networks in society, from education to public services. Local and global.” Lees meer op LinkedIn.nl.
  • Arts onderzoeker Stefan van Rooijen

    Stefan is arts onderzoeker bij het Máxima Medisch Centrum. Stefan sloot zich als een van eerste aan bij het REshape Innovation Center van het Radboud UMC om na zijn opleiding tot basisarts innovatieve ideeën succesvol toe te passen in de zorg. Onder leiding van Lucien Engelen werd hem geleerd om naast dokter ook entrepreneur te zijn. Lees meer op MobileDoctors.nl

Stemmen

Wie is uw favoriet? Stemmen kan t/m zondag 12 maart 2017. 
Stem hier

Uitreiking

De Doctorpreneur Award 2016 wordt uitgereikt tijdens de Zorg & ICT beurs oop dinsdag 14 maart 2017 om 16.00 uur in theater 8 in de Jaarbeurs Utrecht.  
Wilt u aanwezig zijn bij de uitreiking? U kunt zich hier gratis aanmelden voor de Zorg & ICT beurs.

  Joris Arts
Joris Arts won in 2016 als eerste de Doctorpreneur Award. Hij zal op 14 maart de award uitreiken.

Mobile Doctors
Mobile Doctors

De Doctorpreneur Award wordt georganiseerd door Mobile Doctors, het platform waar innovatieve ideeën en mensen in de zorg samenkomen. Mobile Doctors is een initiatief van VvAA.