Inloggen

Faillissement MC Groep

Hulp bij uw vragen via de speciale helpdesk

26 oktober 2018 -  Donderdag 25 oktober werden zowel de IJsselmeerziekenhuizen in Flevoland, als Verloskundigenpraktijk De Kreek in Lelystad en het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam failliet verklaard. Een situatie die behalve voor patiënten en gemeenten ook grote onzekerheid brengt voor iedereen die voor de MC Groep werkzaam is. Onder hen zijn vele zorgverleners en leden van VvAA.

Juridische helpdesk

In reactie op het nieuws voorziet VvAA haar (juridische) helpdesk vandaag van extra ledenadviseurs. Zij zullen vragen van leden inventariseren en waar mogelijk direct beantwoorden. Bent u werkzaam in MC Zuiderzee, MC Emmeloord, MC Dronten, het Slotervaartziekenhuis of Verloskundigenpraktijk De Kreek en hebt u vragen over de consequenties van het faillissement voor u als werknemer, dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 030 - 247 49 99.

Antwoord op vragen

Inmiddels heeft een aantal leden al contact met ons opgenomen. In grote lijnen hebben zij vragen over vier onderwerpen:

  1. Hoe is mijn aansprakelijkheid geborgd c.q. geregeld in deze situatie?
  2. Klacht en tuchtzaken: wat dekt de rechtsbijstandverzekering, zowel particulier als beroepsmatig?
  3. Persoonlijke financiën: wat betekent dit faillissement voor mijn inkomen en in het vervolg daarop voor mijn persoonlijke financiële situatie?
  4. Arbeidszaken: wat is nu mijn positie als werknemer?

Ondersteunen waar mogelijk

VvAA heeft kennis op deze terreinen en deelt die vanzelfsprekend ook graag met u. Schroom dus niet om contact op te nemen met een van onze ledenadviseurs. Zij zullen u ondersteunen waar dat mogelijk is.

Het speciale telefoonnummer 030 - 247 49 99 is bereikbaar tussen 8:30 en 17:30 uur. Voor spoedgevallen zijn we buiten kantoortijden ook op dit nummer bereikbaar. De hulpdienst van VvAA zorgt dat u contact krijgt met de ledenadviseurs.

Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email
Juridisch advies en rechtsbijstand | VvAA

Wij staan voor u klaar

Gaat de instelling waar u als zorgverlener werkt failliet? Dan kunt u voor uw persoonlijke en vakinhoudelijke, juridische vragen terecht bij onze Juridische helpdesk.