Volg congres Exponential Medicine via de deelnemers

5 oktober 2016 - Wat zijn de allernieuwste ontwikkelingen in de gezondheidszorg? Wat betekent vergaande innovatie voor uw beroepsbeoefening en het toekomstig beleid van VvAA? VvAA reist van 7 t/m 14 oktober met zorgprofessionals en belanghebbenden af naar de Verenigde Staten om antwoorden op die vragen te zoeken. Volg de ontwikkelingen tijdens deze reis op ArtsenAuto.nl

In de nieuwste Arts en Auto interviewt hoofdredacteur Marjan Enzlin de twee VvAA-bestuursleden Geraline Leusink (rechts op de foto, voormalig huisarts en tegenwoordig associate professor Geneeskunde bij de afdeling eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc) en Miriam Stoks (apotheker). Zij reizen mee naar San Diego voor het toonaangevende congres Exponential Medicine en zullen u informeren over hun bevindingen. 

Exponential MedicineBlijf op de hoogte tijdens hun reis!


Miriam Stoks, altijd al geïnteresseerd in innovatie, vertelt: “Vorig jaar volgde ik een eHealth masterclass. Ik hoop eigenlijk dat deze reis daarop een uitgebreid en ook veel breder vervolg is en dat ik de inzichten die ik in de VS opdoe via mijn bestuurswerk voor VvAA kan doorgeven aan de leden. Nieuwe ontwikkelingen, zoals eHealth, mHealth en robotisering, kunnen nooit de relatie tussen zorgprofessional en patiënt vervangen, maar zullen wel een steeds prominentere plaats innemen in ons werk. Het stomste wat we kunnen doen, is onze ogen sluiten voor deze ontwikkelingen.”

Teleurstelling

Voor Leusink werd tijdens haar eerste reis naar Silicon Valley duidelijk dat VvAA een belangrijke rol kan spelen in het begeleiden van de leden naar een razendsnel veranderende toekomst. “Hoe kunnen we ervoor zorgen dat zorgprofessionals, die gewend zijn lineair naar hun werk te kijken, ook exponentieel gaan denken?”, vraagt ze zich af. “En wat betekent zo’n totaal andere kijk op zorg en behandeling voor de beroepsuitoefening, onze patiënten en cliënten? Het is een gegeven dat vernieuwing óók gepaard gaat met teleurstelling. Daarom is het belangrijk zo’n reis samen met leden te maken.

Nieuwe aandachtsgebieden

Ik verwacht dat we dan gezamenlijk antwoorden vinden op vragen rondom het gebruik van bijvoorbeeld Big Data in onze gezondheidszorgopleidingen. En ik verwacht dat we de opgedane inzichten op termijn ook kunnen gaan vertalen in toekomstig bestuursbeleid en diensten en producten voor onze leden. Ik ben ervan overtuigd dat het écht noodzakelijk is om nieuwe aandachtsgebieden te identificeren. Niet alleen als individuele zorgprofessionals, maar ook als vereniging en bedrijf. Anders haalt de toekomst ons straks in. We moeten boven op de allernieuwste ontwikkelingen zitten. En behalve spannend, is dat vooral ook leuk en interessant.”