Inloggen

Eerste 'Doctorpreneur' van Nederland bekend

Vernieuwende Award voor vernieuwende zorgprofessional

Dinsdag 26 januari 2016 is in Amsterdam voor de eerste keer de ‘Doctorpreneur Award’ uitgereikt. Deze uitreiking vond plaats tijdens een bijzondere bijeenkomst die in het teken stond van goed opdrachtgeverschap in de zorg, georganiseerd door Mobile Doctors van VvAA, Rockstart, VitaValley en ZorgInnovatie.nl.

Joris Arts, ziekenhuisapotheker in het Antonius Ziekenhuis Sneek en Emmeloord en bestuurder bij de Gezondheidscentrum Kersenboogerd in Hoorn, is na een stemming uiteindelijk als winnaar uit de bus gekomen. Hij wordt gezien als de zorgprofessional die zich het afgelopen jaar het meest heeft bewezen op het gebied van innovatie en ondernemerschap.

Wat is een Doctorpreneur?

De Doctorpreneur award is bedacht door Mobile Doctors, een initiatief van VvAA. Richard Faas, verantwoordelijk bij VvAA voor Mobile Doctors licht toe: “een Doctorpreneur is een mix tussen een zorgprofessional en een entrepreneur. Door die mix én een passie om de zorg te verbeteren tilt hij of zij de gezondheidszorg naar een hoger niveau. Het is een professional die naast zijn drukke baan tijd vrij maakt om te ondernemen en start-ups te begeleiden bij hun intrede in de gezondheidszorg.”

Lees het hele bericht op MobileDoctors.nl.