Inloggen

Directievoorzitter Herman van Hemsbergen neemt afscheid van VvAA

Herman van Hemsbergen, voorzitter van de Hoofddirectie van VvAA Groep B.V., heeft zijn vertrek aangekondigd. Hij maakt na 11 jaar plaats voor nieuw leiderschap in de organisatie. 

Herman van Hemsbergen (58) is sinds 1 oktober 2005 werkzaam bij VvAA. “Na 11 jaar met enorm veel plezier en inspiratie bij VvAA te hebben gewerkt, heb ik mezelf de afgelopen periode de vraag gesteld of ik nog steeds de juiste man op de juiste plek ben. In het algemeen is leiderschap niet onbeperkt houdbaar, integendeel. Ik vind en voel dat het - ook in de huidige context van VvAA - tijd is om een stap te zetten en plaats te maken. De Raad van Commissarissen is dezelfde mening toegedaan en daarom hebben we samen besloten daar ruimte voor te creëren en afscheid van elkaar te nemen.” 

Kees Brouwer (60), lid van de hoofddirectie van VvAA, neemt vanaf 1 juli dit jaar ad interim de verantwoordelijkheden en taken van Herman over, tot de Raad van Commissarissen een opvolger voor de positie van voorzitter van de Hoofddirectie heeft benoemd. Tot het moment van zijn vertrek zal Herman zijn lopende werkzaamheden afronden en deze zo goed mogelijk aan collega’s overdragen. 
 
Rob ter Haar, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Wij bedanken Herman voor zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van VvAA in de afgelopen 11 jaar. Herman heeft gedurende die jaren in een turbulente markt en economie belangrijke koerswijzigingen doorgevoerd, de organisatie getransformeerd en gepositioneerd als een echte ledenorganisatie met een sterke verbinding met de belangrijke stakeholders in de Nederlandse gezondheidszorg. Een gedreven en betrokken bestuurder en directeur met een grote kennis van de zorg- en de verzekeringsmarkt en een oprechte betrokkenheid bij alle zorgverleners en zorginstellingen.”

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Monique Wesly, senior manager communicatie VvAA
Telefoon: 030-247 41 91
Mobiel: 06- 462 474 50
E-mail:monique.wesly@vvaa.nl