Inloggen

De voordelen van een slipcursus

Wanneer je dagelijks de weg opgaat zie je regelmatig situaties gebeuren die heel anders af hadden kunnen lopen. Toch gaat het ook weleens écht mis. Het kan zijn dat je opeens moet uitwijken of dat je bij glad wegdek de controle over je auto verliest. Dit wekt een schrikreactie op, waardoor je uit paniek eerder de verkeerde keuzes maakt. Een slipcursus helpt je in dit soort situaties, zodat je altijd weet wat je moet doen.

Wat je leert
Na het volgen van een slipcursus heb je kennis opgedaan over hoe je het best op plotselinge gebeurtenissen op de weg kunt reageren. Op de eerste plaats zorgt dit voor een heel zelfverzekerd gevoel, wat maakt dat je beheerst de weg opgaat. Of het nu sneeuwt of ijzelt, jij weet exact hoe je je auto onder controle houdt.

Professionele begeleiding

Onder professionele begeleiding leer je hoe je met verschillende situaties om moet gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan omstandigheden als aquaplaning of het maken van een noodstop. Ook leer je wat de meest ideale zit- en stuurhouding is en hoe belangrijk het is om ver vooruit te kijken. Kijk altijd in de richting waar je heen wilt. De auto volgt jouw instinct. Daarom is het zo belangrijk om niet uit angst te reageren. Een slipcursus leert je hoe je het best kunt reageren, maar ook welke reacties een situatie kunnen verergeren.

Wat het oplevert
In een veilige omgeving oefenen wat onveilige omstandigheden met jou en met je auto doen, dat is het nut van een slipcursus. Gebeurt er na de slipcursus iets onverwachts? Dan heb je het voordeel dat je geen seconden bedenktijd meer nodig hebt. In die cruciale seconden heb jij je auto namelijk allang weer onder controle.

Met of zonder slipcursus, een ongeluk zit in een klein hoekje en hoeft niet jouw fout te zijn. Een goede autoverzekering is al een mooie eerste stap tot het voorkomen van verdere ellende. Bij VvAA is uw autoverzekering snel geregeld.

VvAA Autoverzekering

  • Gewoon goed of een uitgebreide Premium autoverzekering

  • Korting tot maar liefst 82,5% bij schadevrij rijden

  • Uniek: Levenslange Bonusgarantie (bij Premium)

Bereken uw premie

Op de hoogte blijven

Vindt u dit artikel interessant? Meld u dan aan voor onze e-mailservice. Daarmee blijft u op de hoogte van meer zaken die u persoonlijk én beroepsmatig raken.