Inloggen

De praktijkmanager verhoogt uw patiënttevredenheid

05 juli 2017 - Zijn uw patiënten tevreden, dan bent u dat ook. De praktijkmanager draagt daar in belangrijke mate aan bij. Dat blijkt uit een door ons gemaakte vergelijking van de score van huisartspraktijken op Zorgkaartnederland met het wel of niet in dienst hebben van een praktijkmanager. Voor VvAA is dit aanleiding om u als huisarts te helpen met de inzet van een praktijkmanager.

Menzis vergoedt de inzet van een praktijkmanager, nu ook aan kleinere huisartspraktijken

Per 1 januari 2017 vergoedt Menzis ook de inzet van een praktijkmanager bij huisartspraktijken met minder dan 7.500 ingeschreven verzekerden. Daarmee laat de zorgverzekeraar zien dat zij de baten van een praktijkmanager erkennen. Door werkzaamheden op bedrijfskundig gebied uit te besteden aan hun praktijkmanager, kunnen huisartsen zich weer focussen op de kwaliteit van de zorg en het geven van voldoende aandacht aan patiënten. We verwachten dat andere zorgverzekeraars dit voorbeeld zullen volgen.

Hebt u een kleinere huisartspraktijk? Bekijk dan de voordelen van het inzetten van een praktijkmanager. Met deze maatregel wordt de inzet van een praktijkmanager financieel een stuk aantrekkelijker.

VvAA helpt zorgverzekeraars bij het profiel van de praktijkmanager

Iedere huisartsenpraktijk is anders. Daarom wordt de rol van de praktijkmanager ook steeds verschillend ingevuld. Dit varieert van operationeel en uitvoerend tot beslisser en onderdeel van het dagelijks bestuur. Er is wel een helder basisprofiel vast te stellen, vinden wij. Daarom helpen wij de zorgverzekeraars met de vaststelling van het profiel van praktijkmanager.

Handige tips voor het aannemen van een praktijkmanager

Hebt u interesse om een praktijkmanager aan te stellen? Bekijkt u dan eerst deze 3 handige tips.
  • Bespreek het nut en de noodzaak van een praktijkmanager in uw maatschap en eventueel met uw personeel. Voldoende draagvlak is van belang om uw praktijkmanager optimaal te laten presteren.
  • Zorg aan de hand van een functiebeschrijving voor een duidelijk beeld van de rol, bevoegdheden en taken van de praktijkmanager.
  • Bepaal welk dienstverband het beste past bij uw wensen en het functieprofiel. Bijvoorbeeld interim voor een duidelijk af te bakenen periode of een project. Of vast, omdat u voorziet dat u de komende jaren voordeel hebt bij de inzet van een praktijkmanager.

Share op Whatsapp Share op Facebook Share op Twitter Share op LinkedIn Stuur via email

Vraag of direct advies?

Adviseur Yvonne LaCroix | VvAAYvonne Lacroix
Interim prakijk­manager