De mooiste wens voor 2016 

Wat wenst u voor de zorg in 2016? Die oproep plaatsten wij afgelopen december op het VvAA forum. Uit de inzendingen verkoos het bestuur van VvAA de wens van tandarts Rosamée Vallen tot de ‘mooiste wens’. Zij wint een VvAA opleidingscheque van € 500,-.

‘Zorg wordt alleen maar beter door te blijven ontwikkelen. Ik wens iedereen veel ambitie, tijd en doorzettingsvermogen. Investeer in jezelf, 'doen' zeg ik en niet stoppen.’

Het bestuur van VvAA koos de wens van Rosamée Vallen omdat deze het beste past bij de uitdagingen van de zorg. Bestuurslid en huisarts Willem Veerman: “Deze wens spreekt aan omdat het uitgaat van het eigen initiatief van ons, zorgprofessionals. Wat kunnen wijzelf doen om de zorg te verbeteren? Bovendien past de wens ook bij de belangrijke en voortdurende veranderingen in de zorg. Dit geldt zowel voor de technische mogelijkheden die toenemen, als de wijze waarop de zorg is georganiseerd. Belangrijk voorbeeld is de integratie van de eerste en tweede lijn door toenemende substitutie en ketenzorg. Ingewikkelde processen die vragen om ambitie, tijd en doorzettingsvermogen.”

Rosamée Vallen is blij met de eer en de gewonnen cheque. Ze licht toe waarom ze juist deze wens op het forum plaatste. "Ik vind dat de zorg zeker verbeterd kan worden. De kracht voor verbetering ligt ook bij jezelf. Als je jezelf scherp houdt, blijf je groeien. Natuurlijk zijn congressen en cursussen belangrijk, maar de daadwerkelijke verandering begint door het geleerde toe te passen in de/ mijn praktijk! Straal passie uit voor je vak, dat zien je patiënten en je collega’s direct." 

Rosamée

Rosamée Vallen