Inloggen

Oproep van artsen: breng vluchtelingen Griekse eilanden in veiligheid

Vereniging VvAA steunt oproep aan regeringsleiders EU

24 maart 2020 - In deze tijd van COVID-19 kunnen de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden niet langer overbevolkt blijven. Het bestuur van Vereniging VvAA steunt daarom de oproep van artsen aan alle leiders van de Europese Unie: "Breng de vluchtelingen in Griekenland per direct in veiligheid." 

Het zijn uitzonderlijke tijden waarin er van zorgverleners in Nederland en Europa, veel wordt gevraagd in het belang van onze samenleving. De uitbraak van het COVID-19-virus heeft een diepe impact op alle burgers in Europa, waartoe ook de vluchtelingen in de kampen op de Griekse eilanden behoren.

De afgelopen jaren zijn de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden overbevolkt geraakt. De COVID-19-epidemie zal deze kampen niet overslaan. De gevolgen zullen catastrofaal zijn voor de vluchtelingen en de internationale zorg- en hulpverleners, alsmede de Griekse inwoners aldaar. Uiteindelijk zal de gehele Europese samenleving de consequenties ondervinden.

Wij zijn van mening dat overheid en politiek, zowel op landelijk als Europees niveau, momenteel onvoldoende aandacht besteden aan deze problematiek. Als Europa nu wegkijkt, kan deze situatie ontaarden in een medische ramp.

Wij roepen artsen in Nederland en Europa op ons te ondersteunen in het adresseren van dit urgente probleem. Het is onze medische en morele plicht om bij landelijke en Europese leiders erop aan te dringen om de vluchtelingen in Griekenland per direct in veiligheid te brengen.

Gerlach Cerfontaine, voorzitter bestuur Vereniging VvAA: "Ik draag de petitie een warm hart toe en wil alle leden hierbij oproepen de petitie te ondertekenen."

Ik steun dit initiatief
Via deze knop gaat u naar de website van #SOSMoira waar u de petitie kunt ondertekenen.

Wij roepen hierbij tevens alle leiders in Nederland en Europa op in actie te komen voor de veiligheid van vluchtelingen en daarmee een medische ramp op Europese grondgebied te voorkomen. 

Bestuur Vereniging VvAA

vluchtelingen corona 360x200