Thema's die alle leden aangaan

Uw ledenorganisatie maakt zich hard voor uw bezieling

U bent zorgprofessional geworden om anderen zo goed mogelijk te helpen. Helaas vormen steeds meer zaken een belemmering in het contact met uw patiënt of cliënt. Om te voorkomen dat dit invloed heeft op uw bezieling, brachten we afgelopen tijd onderstaande initiatieven onder de aandacht van pers, politiek en publiek.

Adresseer zelf een thema op ons forum
Vrije artsenkeuze
Manifest vrije artsenkeuze

VvAA heeft zich het afgelopen jaar samen met meer dan 70 organisaties van zorgverleners, patiënten en werknemers in de zorg hard gemaakt voor behoud van de vrije artsenkeuze. Het recht om als patiënt zelf een zorgverlener te kiezen, staat volgens ons nog steeds onder druk. We volgen daarom nauwkeurig welke feitelijke maatregelen minister Schippers doorvoert.

Vrouwe justitia
Rechtsbijstand voor tandartsen bij materiële controles

Eerder deze maand verdedigde VvAA Rechtsbijstand een tandarts die in de rechtszaal tegenover zorgverzekeraar Achmea stond. Na een materiële controle moest deze tandarts bijna een ton aan declaraties terugbetalen. Hij won de rechtszaak op alle punten. Een groot gewin voor het imago van de beroepsgroep.

Annemarie Smilde in EenVandaag
Onderzoek naar strafrecht bij medische fouten

Op initiatief van EenVandaag voerde VvAA een onderzoek onder 600 leden uit over strafrecht bij medische fouten. Tuchtrechtspecialist Annemarie Smilde van VvAA gaf in EenVandaag een toelichting op dit onderzoek en de uitspraak in de zaak Jansen Steur.