Inloggen


9 tips die auto-inbraak voorkomen

Autodiefstal en inbraak terugbrengen naar nul is helaas onmogelijk. Toch zijn er allerlei dingen die je kunt doen om het risico te verlagen en van je auto een minder interessant doelwit te maken. Met alle nieuwe technologieën van de laatste jaren zijn inbrekers erg creatief geworden. Gelukkig kun je vindingrijke maatregelen treffen om hen steeds een stap voor te blijven.

Wij hebben 9 tips voor je op een rij gezet: 

1. Het klinkt misschien als een “open deur”, maar sluit je auto altijd goed af! Maak er een gewoonte van om te controleren of de deur daadwerkelijk op slot is, na het afsluiten van je auto.  

2. Haal alle waardevolle spullen uit de auto en laat het dashboardkastje openstaan. Hiermee laat je zien dat er niets uit jouw auto te halen valt. 

3. Heb je een stationcar? Laat dan ook de inhoud van je kofferbak zien door deze niet af te sluiten. 

4. Probeer de auto altijd op een verlichte plek te parkeren. Een auto die geparkeerd staat in een donkere hoek is altijd aantrekkelijker voor inbraak dan een auto in het zicht onder een straatlantaarn. 

5. Heb je een telefoonhouder of navigatiesysteem die met een zuignap aan de voorruit vastzit? Poets deze afdruk dan altijd weg, ook als de apparatuur niet in de auto laat liggen.
 


6. Schaf een stuurslot, alarmsysteem of (extra) startonderbreker aan. Hiermee is het voor dieven een stuk lastiger om de auto te stelen.

7. Heb je een keyless entry of start/go sleutel? Leg deze dan absoluut niet in de buurt van de voordeur. Het signaal kan namelijk illegaal afgelezen en verlengd worden en daardoor tot meters verder opgevangen worden. Hierdoor kunnen criminelen de auto openen of zelfs starten op afstand.

8. Bewaar de keyless entry of start/go sleutel in een metalen, afgesloten bakje. Dit mag ook een koekblik zijn of een kartonnendoosje omwikkeld met aluminiumfolie. Ook kun je er een speciaal sleutelkastje voor kopen. Door een metalen behuizing kan het signaal van de sleutel niet opgepikt worden.

9. In plaats van een metalen bakje, kun je er ook voor kiezen om de keyless entry of start/go sleutel in de koelkast te leggen. Dit heeft hetzelfde effect als een metalen behuizing. Check wel even of jou sleutel tegen langdurig koude temperaturen kan, voordat niet alleen dieven, maar ook jijzelf de auto niet meer in kunt.
VvAA Autoverzekering

  • Gewoon goed of een uitgebreide Premium autoverzekering

  • Korting tot maar liefst 82,5% bij schadevrij rijden

  • Uniek: Levenslange Bonusgarantie (bij Premium)

Bereken uw premie

Aanmelden nieuwsbrief | VvAA

Op de hoogte blijven

Vindt u dit artikel interessant? Meld u dan aan voor onze e-mailservice. Daarmee blijft u op de hoogte van meer zaken die u persoonlijk én beroepsmatig raken.