La Grande Bleue

Exclusieve lezing voor VvAA-leden bij Singer Laren inclusief heerlijke lunch

Speciaal voor VvAA-leden biedt Singer Laren een arrangement tijdens de tentoonstelling La Grande Bleue. Anne van Lienden, senior conservator, geeft een verdiepende lezing. 

Bekijk het aanbod

aan de Méditerranée

Speciaal voor VvAA-leden biedt Singer Laren een bijzonder arrangement aan tijdens de tentoonstelling La Grande Bleue. Niemand minder dan senior conservator Anne van Lienden geeft special voor u op dinsdagochtend 16 oktober of donderdagochtend 9 november 2023 (reeds volgeboekt) een verdiepende lezing.

Zij neemt u mee naar 1870 want vanaf dan oefent de Middellandse Zeekust een grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Aan de Zuid-Franse kust wanen zij zich in een aards paradijs. Daar slaan ze in relatieve afzondering en onder invloed van het intense licht, de scherpe contouren en de felle kleuren aan de Méditerranée ook in artistiek opzicht nieuwe wegen in. Met moderne schilderwijzen, een feller kleurgebruik en een uitgesproken vormentaal tot gevolg.

De lezing en de bijbehorende tentoonstelling focust op Nederlandse kunstenaars en plaatst hen in de context van hun Franse, Italiaanse, Spaanse en Belgische tijdgenoten en inspiratoren. 

Uw ledenvoordeel

Praktische informatie

Datum: dinsdagochtend 17 oktober 2023 (let op: donderdagochtend 9 november reeds volgeboekt).

Prijs: € 35,- p.p. inclusief koffie/thee, soep en broodjes lunch en frisdrank, op basis van een museumkaart of VriendenLoterij VIP-kaart.

Programma

  • 10.15 uur  ontvangst met koffie/thee
  • 10.30 uur  lezing door seniorconservator Anne van Lienden
  • 11.30 uur  bezoek aan het museum en o.a. de tentoonstelling La Grande Bleue
  • 13.00 uur  afsluitend soep & broodjes lunch incl. frisdrank & koffie
  • 14.30 uur  einde programma