Conservatoren over grote kunstenaars

€ 30 korting op nieuwe kunstreeks van The School of Life.

Conservatorenreeks(1930X1280)

Ontdek de Klassieke Modernen van begin 20ste eeuw. Laat u door topconservatoren meevoeren langs het leven en werk van Klimt, Matisse, Af Klint, Toorop en Magritte. 

Bekijk het aanbod

Van Klimt tot Magritte

Aan het einde van de 19e eeuw worden tradities die eeuwenlang de kunst bepaalden doorbroken. Kunstenaars als Van Gogh, Cézanne en Gauguin kiezen hun eigen pad en ontwikkelen nieuwe stijlen. Zij bereiden daarmee de weg voor nóg radicalere vernieuwing. En die komt begin 20e eeuw met onder anderen Gustav Klimt, Henri Matisse, Hilma Af Klint, Charley Toorop en René Magritte. Deze giganten van de klassieke moderne kunst laten ons met hun abstracte en surrealistische werken op compleet nieuwe wijze naar kunst én de werkelijkheid kijken. Ze bieden een nieuw perspectief op schoonheid, essentie, fantasie, emotie en wat écht belangrijk is in deze wereld. 

Ontdek vanaf 6 juni in vijf live uitzendingen via Zoom de kracht van hun kunstzinnige blik op de wereld. Vijf conservatoren van vooraanstaande Nederlandse musea, zoals Boijmans van Beuningen, Het Van Gogh Museum en Kunstmuseum Den Haag en het Centraal Museum Utrecht, delen hun kennis over en passie voor deze geweldige kunstenaars. Ze leren u over de betekenis van hun werken en nemen u mee naar de historische context en nalatenschap. Verrijk uw leven en laat u meevoeren in de kunst van deze Klassieke Modernen – zoals de artistieke genieën uit dit tijdperk ook worden genoemd. 

Uw ledenvoordeel

Praktische informatie

  • Geldigheidsduur aanbieding: t/m 31 mei 2023.
  • Data collegereeks: elke dinsdag van 6 juni tot en met 4 juli.
  • Ticket: € 89 (normaal € 119).
  • Duur: 5-delige online collegereeks.
  • Tijd: 19.30 – 21:00 uur.
  • Locatie: online via Zoom.
  • Kortingscode: modernekunst23
  • Terugkijken: elke woensdag ontvangt u in de loop van de dag de terugkijk-link. Alle colleges kunnen tot woensdag 31 augustus bekeken worden. Zo heeft u de hele zomer de tijd om u in deze vijf grote kunstenaars te verdiepen.