Art The Hague

Tweede kaartje gratis en toegang tot lezing Joris Escher

Art The Hague, de eigenzinnige kunstbeurs voor hedendaagse kunst, verrast in 2023 kunstliefhebbers en verzamelaars voor de tiende keer met werk van zowel internationale als jonge kunstenaars. Met deelname van circa vijftig Nederlandse en Belgische galeries voor hedendaagse kunst is een bezoek aan deze kunstbeurs de moeite waard. 

Bekijk het aanbod

Chinese lakdoos

Ook biedt Art The Hague een uitgebreid programma met lezingen, met ondermeer de lezing van Joris Escher over zijn oudoom M.C. Escher.

In een negentiende-eeuwse Chinese lakdoos met ivoren puzzels vindt Joris Escher twee tekeningen van zijn oudoom, de wereldberoemde graficus M.C. Escher. De bladen hebben al minstens 90 jaar het licht niet gezien. Joris vermoedt dat deze vroege studies een sleutel vormen in de ontwikkeling van Escher als kunstenaar en begint een ontdekkingsreis naar de oorsprong van diens fascinaties. Wie was zijn oudoom Mauk? Hoe is hij Escher geworden? Joris’ zoektocht heeft geleid tot de biografische roman Escher worden (Atlas Contact, 2023).

VvAA-leden kunnen gratis een introduce meenemen naar de beurs en zich aanmelden voor de lezing van Joris Escher op 6 oktober a.s. van 14.30 – 15.30 uur. Kijk bij praktische informatie voor de voorwaarden.

In de voordracht zal u worden meegevoerd, in de voetsporen van M.C. Escher, van Haarlem naar Italië, van Japan en China naar Canada, en van Spanje terug naar Baarn. Joris Escher neemt u ook mee in zijn onderzoek om de tijdkloof te overbruggen en zo dicht mogelijk bij M.C. Escher te komen.

Uw ledenvoordeel

Praktische informatie

Korting op uw entreekaarten

  • Prijs: € 11,50 voor twee kaarten
  • Data: 4 t/m 8 oktober 2023
  • Plaats: Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249 te Den Haag

Voordracht Joris Escher over zijn oudoom M.C. Escher

  • Art The Hague
  • 6 oktober 2023: 14.30 – 15.30 uur
  • Wilt u erbij zijn? Graag vooraf aanmelden: info@artthehague.nl (ovv Joris Escher)
  • Reserveren vóór 5 oktober a.s. (vol=vol)