Inloggen

Webinar over verzuim(preventie)

Op 4 maart 2021 vond het VvAA-webinar ‘De zakelijke en zachte kant van verzuim(preventie)’ plaats. Lees de belangrijkste aandachtspunten nog eens terug. 


De zakelijke en zachte kant van verzuim(preventie)

Voor werkgevers in de eerste lijn

Deel uw mening

Wij zijn benieuwd naar uw mening over dit webinar. Uw beoordeling en suggesties nemen wij mee voor de volgende keer. 

Vul de evaluatie in

Op 4 maart 2021 vond het VvAA-webinar ‘De zakelijke en zachte kant van verzuim(preventie)’ plaats. In dit webinar behandelden verzuimspecialist Michel Fortman en teamcoach en consultant Annette van Ginkel in een uur de spelregels, richtlijnen en aanbevelingen rondom verzuim.

Wat mag en moet voor, tijdens en na het verzuim? Hoe herken je tijdig signalen van dreigend verzuim? Hoe zorg je als praktijkhouder goed voor jezelf en het team en creëer je een gezonde en open werksituatie die in balans is?Belangrijkste aandachtspunten uit het webinar

Onze specialisten hebben voor u de belangrijkste aandachtspunten uit het webinar op een rijtje gezet, inclusief de vragen die u kunt stellen aan uw werknemers en de bedrijfsarts.
> Omgaan met verzuim: wat zijn de belangrijkste tips voor praktijkhouders? 


Thuis reflecteren

Reflectie is een effectieve manier om uzelf te leren kennen en beter te functioneren. Annette deelde tijdens het webinar een handige tool die u hierbij kan helpen: de levensbalans. Haar vraag is om voor elk van de 8 delen na te gaan welk cijfer tussen 0 en 10 u dit zou geven. Daarbij is 0 een totale energievreter en 10 een energiegever. Wat zou u eraan kunnen doen om het een …(+1) te laten worden? Is dit reëel/haalbaar? Wat houdt u tegen om het een … (+1) te laten worden?  Maak uw keuze: Actie of Accepteren. Na het invullen van alle aspecten komen de energiegevers en energievreters duidelijk naar voren. En hier kunt u weer stappen op nemen. Annette zei het al; Gedrag is Doen!
> Download de tool levensbalans (pdf)