Themabijeenkomst Leernetwerk Peer Support

Woensdag 22 maart 2023

Drie ziekenhuismedewerkers nemen deel aan de Peer Support .

Op woensdag 22 maart 2023 organiseren de deelnemers van het Leernetwerk Peer Support een themabijeenkomst van 15.30 tot 19.30 uur met een overzicht van zeven jaar collegiale opvang in de zorg.

Aanmelden bijeenkomst

Over de bijeenkomst

7 jaar Collegiale Opvang in de Zorg

De kans dat een zorgverlener met een patiënt veiligheidsincident te maken krijgt is groot. De impact daarvan op zorgverleners wordt nog vaak onderschat. Support van collega's, 'peers' genoemd, kan in een behoefte voorzien. In het Leernetwerk Peer Support hebben ruim 30 ziekenhuizen gewerkt aan het opzetten van collegiale opvang in de (ziekenhuis)zorg na een patiëntveiligheidsincident.

De deelnemers van het Leernetwerk geven een overzicht van 7 jaar collegiale opvang in de zorg tijdens de themabijeenkomst 'Peer Support'. Wat heeft peer support gebracht? Wat is er geleerd? Hoe kijken we naar het vervolg?

Voor iedereen die interesse heeft in de ervaringen en nieuwe inzichten van het Leernetwerk over collegiale opvang in zorg. En wie op zoek is naar tips en inspiratie om zelf aan de slag te gaan met een vorm van peer support.

Een greep uit het programma

  • Ervaringen van deelnemers aan het leernetwerk: hoe hebben zij peer support georganiseerd en wat heeft het hen gebracht?
  • 'Peer Support in tijden van COVID' door Kris Vanhaecht, hoofddocent kwaliteit en patiëntveiligheid KU Leuven.
  • 'Challenge your growth!' door Anne PJ de Pagter, kinderarts-hematoloog Erasmus MC en LUMC, initiator Challenge & Support programma
  • Lessen uit het buitenland: 'Lessons learned van het International Forum en ERNST Consortium' door Inge Boderie, senior beleidsadviseur kwaliteit & veiligheid en Sandra Fornaro, kinder- en jeugdpsychiater, Zuyderland Medisch Centrum.

Leernetwerk Peer Support

Over de bijeenkomst

Een inspirerende en interactieve bijeenkomst om ervaringen te delen en nieuwe inzichten op te doen. Met een doorkijkje naar de huidige opzet van peer support, de impact van COVID op zorgverleners, de rol van openheid, excuses en vergeving, investeren in menselijk kapitaal en meer.

Praktische informatie

Themabijeenkomst

Aanmelden themabijeenkomst

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de zorgsector?

Aanmelden nieuwsbrief