Inloggen

Webinar samen met Amref

Tijdens het webinar 'COVID-19: Impact op Afrikaanse zorgverleners' op maandag 5 oktober gaan we in gesprek over de impact van COVID-19 op de zorgverleners en op de basiszorg in Afrika. Wat kunnen we als zorgverleners in Nederland en Afrika van elkaar leren? Met o.a. prof. dr. Joachim Osur PhD, dr. Erica Bakkum, MD PhD en prof. dr. Jelle Stekelenburg.

Praktisch

  • Datum: maandag 5 oktober 2020
  • Tijd: 19.00 – 20.00 uur
  • Locatie: online, eenvoudig te bekijken vanaf uw computer, telefoon of tablet.  
  • Voertaal: Engels
Deelname is gratis 


COVID-19: Impact op Afrikaanse zorgverleners

Hoe houden Afrikaanse zorgverleners zich staande in de coronacrisis? 

De afgelopen periode is er in de zorg ontzettend hard gewerkt om het COVID-19-virus te bestrijden. Helaas is hierdoor ook de basiszorg onder grote druk komen te staan. In Nederland, maar zeker ook in Afrika dat al een zeer fragiel zorgsysteem kent. In een virtuele meet & greet met prof. dr. Joachim Osur, directeur Volksgezondheid van Amref Flying Doctors, zoomen we in op de grote gevolgen van COVID-19 op de basiszorg en welke impact dit op zorgverleners heeft.

We trekken in dit webinar parallellen tussen de situatie in Afrika en in Nederland. Wat kunnen we als zorgverleners van elkaar leren? Het grote tekort aan zorgpersoneel in Afrika voert de druk op de zorgverleners die er wél zijn verder op. Hoe houden zij zich staande in deze ongekende crisis? En op welke manier zorgt Amref voor meer zorgverleners?

Aan tafel tijdens dit webinar zijn de volgende gasten:


 Prof. dr. Joachim Osur, PhD – Directeur Volksgezondheid Amref Flying Doctors, decaan van Medical College Amref International University, hoofd van de School voor Verpleegkundigen, coördinator van het Content Covid-19 Team. 


Dr. Erica Bakkum, MD PhD -  Lid Raad van Bestuur Medisch Centrum Leeuwarden, Raad van Toezicht van het Erasmus MC, lid Raad van Commissarissen VvAA, ambassadeur Amref Flying Doctors.Prof. dr. Jelle Stekelenburg - Hoogleraar Internationale aspecten van reproductieve gezondheidszorg, in het bijzonder veilig moederschap. Gynaecoloog, Medisch Centrum Leeuwarden. Lid Programma Management Committee International Board Amref Health Africa. 


Drs. Bart Janknegt - Voorzitter hoofddirectie VvAA. Sinds 2009 werkt VvAA succesvol samen met Amref Flying Doctors aan een gezond en sterk Afrika. Een uniek partnerschap.
Lees ook: 

"De officiële cijfers lijken gunstiger dan ze in werkelijkheid zijn"

  prof. dr. Joachim Osur, PhD
  Arts en Auto, juli- augustus 2020