Inloggen

Amref Partnership for Primary Care: Samen sterk! 

In samenwerking met Amref Flying Doctors organiseren wij op woensdagavond 9 juni van 19.30 tot 20.30 uur een inspirerend webinar over het programma: Partnerships For Primary Care, dat VvAA sinds dit jaar steunt.

Praktische informatie

 • Datum: woensdag 9 juni 2021
 • Tijd: 19.30 - 20.30 uur
 • Kosten: gratis deelname

 • Meld u aan

   

  Zorgverleners voor zorgverleners

  Zonder zorgverleners geen zorg, dit weet u als geen ander. In Afrika is een enorm tekort aan goed opgeleid personeel. VvAA draagt er graag aan bij om dit te veranderen. Want zorgverleners zijn belangrijker dan ooit.

  VvAA steunt sinds 2019 projecten van Amref Flying Doctors die zich focussen op het opleiden van lokale zorgverleners in landen als Kenia en Malawi. De rol van de lokale zorgverleners is door de uitbraak van het coronavirus nóg belangrijker geworden. Zo informeren de lokale zorgverleners de mensen in de dorpen hoe je besmet raakt met het virus en wat je er juist aan kunt doen om dit te voorkomen. Op deze manier ontlasten de zorgverleners in de dorpen de ziekenhuizen en medische posten. En dat is cruciaal in onze strijd tegen het coronavirus.

  Partnership for Primary Care

  Een  van de programma’s die VvAA steunt is Partnership for Primary Care. In dit programma verbetert Amref samen met Philips en de lokale overheid van Kenia de eerstelijnsgezondheidszorg in Makueni County in Kenia op een vooruitstrevende manier. Het project is gestart in drie ziekenhuizen in Makueni. De eerste resultaten zijn veelbelovend! Uit onderzoeken is namelijk gebleken dat er in deze regio meer mensen naar het ziekenhuis komen voor kwalitatieve zorg, de inkomsten van de ziekenhuizen zijn gestegen en het aantal mensen dat zich heeft ingeschreven bij het NHIF (Keniaans ziekenfonds) is eveneens gestegen.

  Webinar

  Wij vertellen u graag nog meer over het programma Partnerships For Primary Care tijdens een inspirerend webinar dat wij in samenwerking met Amref Flying Doctors organiseren op woensdagavond 9 juni van 19.30 tot 20.30 uur.

  Meld u aan