Wkkgz-check-ups: praktisch en interactief

De bekendheid van fysiotherapeuten met de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) is beperkt, maar neemt voorzichtig toe. 44 Procent kent meer dan alleen het doel van de wet. Hoe laat ú de Wkkgz voor u werken? Tijdens de Wkkgz-check-ups van het KNGF gaan we verder in op de inhoud en praktijk: waar staan we? Hebt u alle Wkkgz-verplichtingen voldoende ingevuld? 

Deze praktische en interactieve bijeenkomst is primair bestemd voor praktijkhoudende fysiotherapeuten en zzp-ers die binnen de eerstelijn verantwoordelijk zijn voor de invulling van de Wkkgz-verplichtingen. Maar ook hun medewerkers zijn welkom.

woensdag 7 maart 2018, Spier (bij Hoogeveen)
woensdag 28 maart, Alphen a/d Rijn

Spreker(s)
Mr. A.W. Hielkema MBA, senior specialist gezondheidsrecht bij VvAA, Juridisch Advies en Rechtsbijstand. Agatha ondersteunt al bijna dertien jaar de zorgprofessional juridisch bij klacht- en tuchtrecht, waarover zij ook geregeld lezingen verzorgt. Ook adviseert zij bij onderzoek door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Vanuit het Wkkgz-kernteam van VvAA monitort zij de implementatie van de Wkkgz in de praktijk en heeft hierover de afgelopen twee jaar geregeld workshops in het land gegeven.

Drs. Ing. E.M. van Dam, senior adviseur bij VvAA, Kennismanagement en netwerken. Erik werkt namens VvAA intensief samen met (beroeps)organisatie op voor zorgprofessionals impactvolle thema's. Na bedrijfskundige en sociaalwetenschappelijke opleidingen werkte hij altijd als interdisciplinair specialist, in zowel inhoudelijke en managementrollen. Voor de Wkkgz heeft Erik veelvuldig contact met VWS, maar ook met IGZ en voor de fiscale kant met de Belastingdienst. Ook deed hij onder meer onderzoek naar de bekendheid en implementatie van de wet onder zorgprofessionals.

Accreditatie
Voor deze workshop is geen accreditatie mogelijk.