Inloggen

Culturele wandelingen Vrije Academie

Beleef als VvAA-lid een unieke wandeling in de mooiste delen van Amsterdam, Rotterdam of Utrecht onder leiding van de Vrije Academie.

Boek uw wandeling

Culturele wandelingen: Amsterdam, Rotterdam & Utrecht

Praktische informatie:

Boek nu als VvAA-lid een wandeling met € 5,00 korting. 

Prijs € 20,00 (i.p.v. € 25,00). De kortingscodes worden hieronder per wandeling aangegeven.

U boekt de wandeling van uw keuze via

deze knop
 
Amsterdam

Datum: woensdag 15 juni 14:00-16:00 uur.
Kortingscode: VVAA-PLANTAGE

Utrecht

Data: zondag 15 mei 13:30-15:00 uur of zondag 29 mei 11:00-12:30 uur.
Kortingscode: VVAA-UTRECHT

Rotterdam

Data: woensdag 11 mei 11:00-13:00 uur of zondag 26 juni 11:00-13:00 uur.
Kortingscode: VVAA-KRALINGEN

Wandeling de Plantage | Amsterdam

De Plantage: een buurt waar de geschiedenis op iedere straathoek opduikt. Het is de buurt van Artis, de Hortus, het Wertheimpark en de Hollandsche Schouwburg. Maar hoe heeft de buurt zich kunnen ontwikkelen tot een van de mooiste delen van Amsterdam? U ontdekt de rijke historie van de ontwikkeling tijdens de wandeling.

Wandeling Jugendstil | Utrecht

In de binnenstad van Utrecht zijn veel Jugendstilpanden te vinden, meer dan u denkt! De welvaart van de stad eind negentiende eeuw uitte zich in weelderige architectuur. Vooral winkeleigenaren wilden hun etalages aantrekkelijk maken door het gebruik van veel glas en gebogen houten omlijstingen. Wandel mee met kunsthistorica Myrthe Hebinck en ontdek de Jugendstil in Utrecht.

Wandeling Kralingen | Rotterdam

De geschiedenis van Kralingen gaat ver terug en begint in 1244 met Hugo van Cralingen, vertrouweling van Graaf Willem II, een van de eerste Heren van Kralingen. In de Franse tijd wordt het dorp Kralingen officieel een gemeente en tegenwoordig maakt het deel uit van de Rotterdamse deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Tijdens de wandeling ontdekt u waarom veel Rotterdammers hier een buitenplaats hadden en genoten van de rust en ruimte.