Inloggen

VvAA Familiedag Geofort

Speciale dag met exclusief activiteitenprogramma voor VvAA-gezinnen.

VvAA Familiedag

Praktische informatie

 • Datum
  zondag 22 september
 • Waar
  Geofort in Herwijnen (Betuwe)
 • Ontvangst
  vanaf 11.00 uur
 • Programma/activiteiten
  tot (desgewenst) 17.00 uur 
 • Prijs
  € 10,90 p.p. volwassenen;
  € 8,45 p.p. kinderen 
 • Inbegrepen
  entree, koffie/thee/limonade met iets lekkers en tal van activiteiten.

Het is helaas niet meer mogelijk
tickets voor deze dag te boeken

Interactief museum Geofort – must voor jong & oud


Miljoenen jaren teruggaan in de tijd; uitzoomen tot het verste plekje in het heelal; in een lift stappen die dwars door de aardkorst gaat; de kracht van een aardbeving ervaren.  Het is maar een kleine opsomming van alle activiteiten en spannende avonturen die u en uw kinderen te wachten staan in Geofort.

Voor de VvAA Familiedag is dit jaar gekozen voor dit unieke, interactieve ‘science center’ dat drie jaar terug is verkozen tot Beste Kindermuseum van de Wereld. 

Dat deze onderscheiding geheel terecht is, kunt u samen met uw kinderen ervaren op zondag 22 september, wanneer Geofort speciaal voor VvAA-gezinnen een leuk en uitdagend activiteitenprogramma heeft samengesteld. 

N.b.: Geofort biedt ook voor jonge kinderen vanaf circa 4 jaar leuke activiteiten, maar voor het speciale spelprogramma is leesvaardigheid vereist.

Programma

Onderstaand programma zal in twee of drie rondes worden aangeboden, afhankelijk van het aantal deelnemers. Op 22 september ontvangt u informatie over de tijdstippen:

 • GPS tekenen

 • Maak levensgrote tekeningen met behulp van GPS. Hoe dat kan? Eerst teken je een patroon op de kaart. Vervolgens loop je dit patroon op het forteiland en de GPS registreert de wandeling. Na afloop van de wandeling worden de tekening en track vergeleken. De winnaar van de mooiste GPS-tekening krijgt een prijs.


  Wie Wat Waar en Map the Gap

  Afhankelijk van het weer en de drukte wordt het Wie Wat Waar of Map the Gap aangeboden:

 • Wie Wat Waar

  Leg verbanden tussen personen, locaties, natuurverschijnselen en gebeurtenissen bij dit uitdagende potje Memory. De deelnemers strijden in twee teams t en tegen elkaar. Om beurten mogen ze twee Zie je een verband en horen ze bij elkaar? Dan mag je ze houden. Zo koppel je bijvoorbeeld orangs-oetans aan Sumatra en Borneo en een aardbeving aan een seismograaf. Ook actuele onderwerpen als smeltende ijskappen en plastic soep komen aan bod. Spelenderwijs leert u over geografie, culturele verschillen en klimaat, en er is ruimte voor achtergrondinformatie en discussie.

 • Map the gap

  GeoFort heeft zijn eigen coördindatenstelsel met zijn eigen middelpunt. De deelnemers gaan in groepjes op zoek naar opgegeven coördinaten waar ze een opdracht moeten uitvoeren. Op deze manier verzamenelen ze puzzelstukjes en brengen als echte cartografen GeoFort in kaart. Deelnemers werken samen, krijgen inzicht in het coördinatenstelsel en leren kaartlezen. Deelname is vanaf 13 jaar.

 • Rondleiding over Geo en Fort

  Samen met een gids wandelt u over het forteiland, langs en in de gerestaureerde bouwwerken. De geschiedenis van ‘Fort bij de Nieuwe Steeg’ van de Nieuwe Hollandse Waterlinie komt weer tot leven in het verhaal van de gids. Passend schoeisel is voor deze rondleiding gewenst aangezien het buitenterrein niet overal verhard is. De rondleiding duurt ongeveer een 1 uur.