Inloggen

Vogelweekend Zuid-Limburg

3 dagen vanaf € 420,- p.p. op basis van eigen vervoer inclusief alle maaltijden en Birding Breaks-begeleiding. Meer informatie/reserveren

Birding Breaks: Vogelweekend Zuid Limburg

Praktische informatie:

  • Ledenprijs € 420,- p.p. (normaal € 445,- p.p.);
  • inclusief twee overnachtingen in een middenklasse hotel;
  • alle maaltijden; van diner op dag 1 t/m lunch op dag 3;
  • en Birding Breaks reisleiding

Meer informatie/reserveren

Het glooiende landschap van Zuid-Limburg met zijn akkers, houtwallen, bossen en riviertjes zorgt ervoor dat hier een andere avifauna wordt aangetroffen dan in de rest van Nederland.

Voor een aantal soorten is Zuid-Limburg zelfs de beste plek in Nederland om ze te zien te krijgen; denk bijvoorbeeld aan de oehoe, middelste bonte specht, kortsnavelboomkruiper. En de zeldzame grauwe gors die zich hier in de winter in kleine aantallen ophoudt.

Lezers die het leuk vinden om met andere vogelenthousiasten op stap te gaan, kunnen van 11 tot en met 13 maart met korting een vogelweekend Limburg van Birding Breaks boeken.

Het begint op vrijdagmiddag wanneer u onder het genot van koffie met vlaai in uw Limburgse hotel kennismaakt met uw medevogelaars; hierna volgt een eerste exursie naar de Sint Pietersberg.

De zaterdag en zondag staan in het teken van vogelen in onder meer de Vijlenerbossen, het hamsterreservaat bij Sibbe, het Geuldal en bij de Eijsder Beemden. Aan het eind van de zondagmiddag reist u met uw eigen vervoer weer naar huis.