Varen op de Linge: 25% korting

Combitocht of sloephuur met korting


In samenwerking met De Betuwse Stromen B.V. heeft VvAA twee aanbiedingen voor u geregeld om heerlijk te kunnen varen op De Linge.

1) Combitocht

Bij de Combitocht gaat u heen per kano en terug met de fiets. U vaart over de rivier De Linge een tocht van 7 kilometer of 15 kilometer, stroomafwaarts. Onderweg kunt u stoppen zo vaak u maar wilt. Er zijn diverse picknickplaatsen en terrasjes waar u even de benen kunt strekken. U kunt kiezen uit een kayak of Canadese kano.

Er zijn twee startplaatsen (zie ook praktische informatie):

  • de Glasstad Leerdam waar Rederij Leerdam een vestiging heeft aan de rand van het gezellige centrum, op loopafstand van een (gratis) parkeerplaats en het station.
  • vanuit het pittoreske Betuwse dorpje Enspijk waar u op het terrein van de rederij uw auto kunt parkeren.
Afhankelijk van de keuze van uw tocht bent u anderhalf uur of drieënhalf uur aan het peddelen en fietst u in 3 kwartier of in anderhalf uur weer terug naar het startpunt. De combitocht is geschikt voor iedereen, want u vaart over het rustige riviertje een tocht tussen de boomgaarden en dorpjes zonder hinder van drukke scheepvaart of stroomversnellingen, de tocht is geschikt voor jong en oud. Er zijn kinderzitjes/kinderfietsen en uiteraard zwemvesten beschikbaar.Telefoons, portemonnee of fototoestellen kunnen veilig meenemen in de gratis bagagetonnen.

U bepaalt zelf hoe laat u start, dat kan al vanaf 9 uur. U hebt de beschikking over het materiaal tot 17.00 uur.

Ledenvoordeel

€ 15,- per persoon (normaal € 20,-) voor een hele dag.

Kinderen die niet zelfstandig kunnen fietsen (jonger dan 5 jaar) mogen met de Combitocht gratis mee in de kano en bij de ouders achterop de fiets. Prijs: € 2,50 voor het gebruik van een zitje.

2) Sloephuur

Voor degenen die zonder inspanning toch willen genieten van de rust en de natuur vanaf het water van de rivier De Linge, is het ook mogelijk een sloepje te huren. Deze sloepjes hebben een buiskap, zodat u kunt schuilen voor te felle zon of een verdwaalde regendruppel. U hebt geen vaarbewijs of vaar ervaring nodig. Per sloep mogen maximaal 6 personen tegelijk meevaren.

Ledenvoordeel

VvAA leden krijgen € 10,- korting op een halve dag en € 17,50 korting op een hele dag huur.

Kano 360

Praktische informatie

  • Tarieven en voorwaarden: www.kano.nl. Reserveren is noodzakelijk voor beide aanbiedingen o.v.v. Arts en Auto.
  • Telefoonnummer: 034 56 512 69

De sloepen liggen in Leerdam:

  • Adres 1: Enspijk, Lepelstraat 5a 4157 GM
  • Adres 2: Leerdam, Veerstoep 3 4142 LA

Meld u aan o.v.v. Arts en Auto