Tsjaikovski Symfonie 5

Speciale aanbieding voor studentleden in Het Concertgebouw

Praktische info

Wil jij ook op 26 april naar dit indrukwekkende meesterwerk? Stuur een mailtje naar student@vvaa.nl met je naam, lidnummer en telefoonnummer. Wij sturen je dan een unieke kortingscode toe!

Zie voor alle uitgebreide informatie de website van Entrée.

Tsjaikovski Symfonie 5

Ben jij student-lid van VvAA? Dan biedt het Koninklijk Concertgebouworkest je de kans om op 26 april om 21:00 uur met korting een Essentials-concert bij te wonen. Tijdens Essentials staat een onbetwist muzikaal meesterwerk centraal. Op 26 april is dit de Vijfde symfonie van Tsjaikovski, gedirigeerd door de Rus Dima Slobodeniouk. Voorafgaand aan het concert organiseert jongerenvereniging Entrée een interview met eerste violiste Henriette Luytjes. Na afloop organiseert Entrée in de Spiegelzaal het ‘Entrée Café’ waar je een dansje kunt wagen op de muziek van DJ Felix Tapes.  

Als lid van VvAA betaal je slechts € 15,- per kaartje (maximaal twee kaartjes en excl. transactiekosten van € 2,50)!

Tsjaikovski's Vijfde symfonie

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski componeerde zijn Vijfde symfonie in 1888, het oprichtingsjaar van het Concertgebouworkest. Eeuwig geplaagd door twijfel, noemde hij de symfonie na de zelf gedirigeerde première in Sint-Petersburg een ‘mislukking’. Maar met zijn onverholen tragiek veroverde het werk al snel de harten van muziekliefhebbers wereldwijd. Een grote rijkdom aan melodieën en een kleurrijke orkestratie vormen de sterkste punten. Luister bijvoorbeeld naar die prachtige hoornsolo in het tweede deel, die niet voor niets later werd geplagieerd in Frank Sinatra’s Moon Love.

Entrée

Het Koninklijk Concertgebouworkest behoort al bijna 130 jaar tot de absolute wereldtop. De 120 musici afkomstig uit meer dan 25 landen spelen in de beroemdste concertzalen ter wereld, waaronder, uiteraard, Het Concertgebouw in Amsterdam. 

In april 1994 richtten Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest gezamenlijk de jongerenclub Entrée op. Inmiddels is Entrée met ruim 7.000 leden de grootste culturele jongerenvereniging van Europa! 

Entrée maakt het Koninklijke Concertgebouworkest toegankelijker voor jongeren. Muziekliefhebbers tot 35 jaar krijgen korting op concerten en kunnen deelnemen aan een groot aantal evenementen. Het Entrée-team, dat grotendeels uit vrijwilligers bestaat, organiseert inleidingen, rondleidingen en ook borrels met speciale ‘mini-optredens’.