Stabat Mater 2016

In de Sint Petrusbasiliek van Oirschot vindt twee weken voor Pasen op 11 en 12 maart 2016 het concertweekeinde plaats van de Stichting Stabat Mater. Voor de 18de keer alweer. Dat de uitvoeringen steeds een paar duizend bezoekers weten te trekken, bewijst dat het initiatief inmiddels is uitgegroeid tot een gewaardeerde traditie.

De programmering wisselt jaarlijks. Tijdens iedere editie klinkt een andere selectie uit het rijkelijk aanwezige Stabat Mater-repertoire. Ook de keuze voor de optredende musici varieert. Min of meer ‘vaste partners’ zijn het Philharmonie Zuidnederland en Brabant Koor. Ook nodigt de stichting regelmatig binnen- of buitenlandse ensembles uit. Indien mogelijk wordt een podium geboden aan jong toptalent.

Voor de concerten in 2016 voeren solisten, het koor Ex Tempore en de Mannheimer Hofkapelle onder leiding van Florian Heyerick het volgende programma uit:

  • Norbert Rosseau (1907-1975) Stabat Mater voor 6-stemmig gemengd koor
  • Franz Ignaz Beck (1734-1809) Stabat Mater voor solisten, gemengd koor en orkest

Speciaal voor VvAA-leden geldt onderstaand arrangement:

  • 2 kaarten (minimale afname) voor het vrijdag- of zaterdag-concert voor € 65,00 per persoon (normale prijs € 80,- p.p.)
  • inclusief afterparty-borrel in ’t Hof van Solms
  • u ontvangt de CD van 2015 Hemelse schoonheid van Nederlandse bodem. Deze krijgt u samen met de kaarten toegestuurd.

Bestellen

Stuur een e-mail naar: secretariaat@stabatmater.nl onder vermelding van 'VVAA'.


Meer informatie

www.stabatmater.nl  

Stabat Mater 260x260