Scandivië XL

VvAA ledenkorting in de voorverkoop

Scandinavië XL

Praktische informatie

  • Wanneer
    zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2019
  • Waar
    Expo Hoevelaken
Als VvAA-lid ontvangt u in de voorverkoop korting op de toegangsprijs: u betaalt dan € 6,- p.p. i.p.v. € 7,50 p.p.

Meer informatie over de beurs:
scandinavie-xl.nl/

Bestellink 
VvAA ledenvoordeel
 
Wie graag in Scandinavische sferen verkeert, kan 26 en 27 oktober zijn hart ophalen in Expo Hoevelaken tijdens de zesde editie van Scandinavië XL, een evenement met tientallen stands, diverse workshops en een lezingenprogramma. Onder het motto ‘beleef het beste van het Noorden’ komen alle facetten van de Noordse regio aan bod.

Voor wie dol is op producten van Scandinavische origine is er genoeg te zien. Zoals mode, van trendy regenjassen en laarzen tot traditionele Noorse truien en stijlvolle items uit de Baltische staten. Daarnaast zijn er diverse stands met Scandinavisch woondesign en stoere outdoorproducten. 

Boekhandel Roodbeen uit Nijkerk is aanwezig met een stand vol populaire Scandinavische literatuur en films, en wie op reis wil naar het hoge noorden kan zich laten voorlichten over wandeltochten, kano- en kajaktochten, winterreizen, cruises, walvissafari’s, snowkite- en noorderlichtreizen. Er zijn doorlopend lezingen over regio’s, tradities en natuurfenomenen. 

Culinair is er ook veel te genieten, aldus de organisatie. Zo zijn er een mini-Scandinavische supermarkt met food, een stand met zelfgebakken lekkernijen (zoals prinsesstårta en kanelbullar), een Noorse smulhut en een barista met Deense taartjes. 

Ook worden er workshops gegeven, zoals Smörgåstårta maken. Voor kinderen is er eveneens veel te doen. Een echte kersttraditie is het versieren van Zweedse koek, pepparkaka. Of zeep een jasje van vilt geven en theeglazen of waxinebranders decoreren met Scandinavische motieven.