Rembrandt en Amsterdam

Wandel met een deskundige gids door het Amsterdam van de schilder.

Praktische informatie

  • Datum 14, 15 en 30 juni 2019
  • Tijd 14:45 - 17:00 uur
Inclusief stadswandeling met gids, entree Rembrandthuis met rondleiding door gids

Exclusieve prijs Arts-en-Autolezers

  • € 21,50 p.p. (met Museumkaart) 
  • € 35,50 p.p. (zonder Museumkaart)
Aanmelden via: cultureleagenda.nl/artsenauto 

Rembrandt en Amsterdam

Rembrandt en Amsterdam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wandel samen met een deskundige gids door het Amsterdam van de schilder. De gids neemt u vervolgens mee voor een rondleiding door het Rembrandthuis midden in de oude Joodse buurt, de plek waar Rembrandt bijna 20 jaar lang woonde.

Rembrandt Harmenszoon van Rijn (1606-1669) vertrok eind 1631 naar Amsterdam, waar hij tot zijn dood in 1669 zou blijven wonen. Het Rembrandthuis speelt hierin een belangrijke rol. Het monumentale pand aan de Jodenbreestraat is de plek waar Rembrandt bijna twintig jaar lang heeft gewoond en zijn meesterwerken schilderde. Sinds ruim 100 jaar is het gebouw een museum en is het interieur weer teruggebracht tot zijn oorspronkelijke staat. Kom langs en ontmoet Rembrandt in zijn eigen huis!

Ook rond het Rembrandthuis zijn veel plekken die aan hem herinneren: de kerk waar zijn kinderen zijn gedoopt en begraven, zijn gildehuis, stadsgezichten die hij heeft getekend, de Saaihal waar de Staalmeesters hingen en het chirurgijnsgildehuis waar zijn anatomische lessen hingen.

Ontdek onder leiding van een gids Rembrandt zijn Amsterdam tijdens de stadswandeling en rondleiding in het Rembrandthuis.