Inloggen

Proef & ervaar De Wadden

Ontdek de overweldigende natuur, cultuur én smaak van Den Helder

De Wadden - Den Helder

Praktische informatie

 • Data
  zaterdag 25 april
  zaterdag 9 mei 
 • Tijd
  10.30 – 17.30 uur
 • Plaats
  Den Helder
 • Prijs
  € 42,50,- p.p.
 • Inclusief
  Rondleiding Fort Kijkduin, bezoek Noordzeeaquarium, lunch, Wadexcursie en rondleiding + miniproeverij bij Stadsbrouwerij Helderse Jongens.

Programma

10.30-11.30: Bezoek met rondleiding aan Fort Kijkduin en het Noordzee-aquarium 
11.30-12.30: Lunchen op eigen gelegenheid, bijvoorbeeld bij naastgelegen restaurant Nogal Wiedus
13.00-15.00: Wad excursie met gids 
16.30-17.30: Proeverij bij Stadsbrouwerij Helderse Jongens in Fort Westoever 

Vervoer

Den Helder is met de trein te bereiken, de verschillende locaties zijn echter niet met OV te bereiken, wij raden u aan een fiets te huren in Den Helder of met eigen vervoer te komen. 

Overnachtingstips

B&B Baron Crown, Grand Hotel Beatrix of Hotel Land’s End

Meer informatie en aanmelden:

Cultuuragenda.nl
Welkom in het mooiste natuurgebied van Nederland; de Waddenkust. Het is een plek waar flora en fauna samenkomen en de Noordzee de rotsen raakt. Wie er langs de kust loopt of over de wadplaten raast, zal het zeker niet verbazen dat de Waddenzee op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Juist ook de landzijde van het gebied heeft veel te bieden; Fort Kijkduin waar de Noordzee en Waddenzee in elkaar overgaan, een wad excursie op de kwelders en een kijkje achter de schermen in Stadsbrouwerij Helderse Jongens. Ontdek zo de overweldigende natuur, cultuur én smaak van Den Helder.

Bezoek Fort Kijkduin en bevind je op de plek waar Noordzee en Waddenzee in elkaar overgaan. Hier krijg je rondleiding in en rondom het fort en kun je op eigen gelegenheid het Noordzee-aquarium bezoeken. Een bezoek aan het aquarium is een avontuur, waarbij je de vissen niet alleen kunt zien, mag aanraken, maar ook mag voeren. Ter afsluiting staat hier 's middags een uitgebreid lunchbuffet voor je klaar.

Geniet vervolgens op het wad van een excursie te voet waarbij de vergezichten, stilte en natuur overweldigend zijn. Leer de bijzondere plantengroei op de kwelders kennen en verdiep je in het bodemleven (op en in de bodem).

Sluit deze dag vol indrukken af met een 1-uur durende rondleiding inclusief mini-bierproeverij in de bijzondere Stadsbrouwerij Helderse Jongens. Fort Westoever, een fort uit de Napoleontische tijd, is een schitterende locatie met volwaardige brouwerij en brouwcafé met zicht op het brouwproces.