Inloggen

Onlinelezing Hollandse waterlinie

€ 5,- korting op de onlinelezing over de Oude- en Nieuwe Hollandse waterlinie.

Aanmelden

Onlinelezing Hollandse waterlinie

Exclusief voor VvAA-leden:

  • Prijs: €13,- (normale prijs € 18,-)
  • Data: dinsdag 13 april (10:00 uur) en vrijdag 16 april (20:00 uur)
  • Aanmelden
  • Gebruik kortingscode VVAA-WATER

VvAA-leden kunnen via de Vrije Academie met korting een onlinelezing volgen van historica Saskia Poelman. Zij u vertelt u over de Oude en Nieuwe Hollandse waterlinie.

Hoe verdedig je een land tegen een overmacht van soldaten te land? Dat vroegen onze voorouders zich af op het moment dat de Tachtigjarige Oorlog begon, de grote onafhankelijkheidsstrijd tegen de Spaanse overheersing in de 16de eeuw. Het idee kwam al snel om gebruik te maken van de lage positie van de Nederlanden om de kerngebieden van Holland te beschermen: een linie van water in de lage gebieden.

 

En zo is het systeem ontstaan van meerdere linies, zowel oud als nieuw, die gebruik maken van water om eventuele vijanden te stoppen. In deze lezing vertelt historica Saskia Poelman u vooral over de Oude Hollandse en Nieuwe Hollandse waterlinie. Maar we staan ook kort stil bij de andere linies. U krijgt antwoord op vragen als: hoe werkt een waterlinie, wanneer zijn de linies gebruikt en wat kunt u er nu nog van zien?

 

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.