Inloggen

Onlinelezing Paradox van de Deense Gouden Eeuw

Exclusief voor VvAA-leden € 12,00 korting op de onlinelezing van de Vrije Academie over de Deense Gouden Eeuw.

Inschrijven

Onlinelezing: Paradox van de Deense Gouden Eeuw

Exclusief voor VvAA-leden:

  • Prijs: € 13,- (normaal € 25,-)
  • Data: donderdag 17 juni om 10.00 uur en zaterdag 26 juni om 14.00 uur
  • Aanmelden
  • Gebruik code VVAA-DEEN

Denemarken, begin 19e eeuw, een wereldmacht in verval.

Glansloos verloren oorlogen, het verlies van bijna de gehele vloot, een pijnlijke afscheiding met Noorwegen, de afbrokkelende monarchie en een staatsfaillissement. Het land is een schim van zichzelf.

En toch spreken we aan het einde van deze eeuw van de Deense Gouden Eeuw. Want in tijden van grote crises benadrukken schilders als Christoffer Wilhelm Eckersberg, Christen Købke, Martinus Rørbye, Thomas Lundbye de nationale eenheid. Wanneer het tegenzit, is de behoefte aan mooie verhalen het grootst.

Tijdens deze online lezing van 1,5 uur vertelt kunsthistorica Mariëlle Lassche u over de bloeiperiode in de Deense schilderkunst in de negentiende eeuw.

Van typisch Deense aangelegenheden, zoals een nieuw marineschip tot de overgang naar het moderne Europa. Schilderijen die nieuwe verhalen vertellen, een geïdealiseerd realisme dat voorloopt op het latere modernisme. Een uniek moment in de geschiedenis.

De tentoonstelling Paradox van de Deense Gouden Eeuw is van 23 mei t/m 29 augustus 2021 te zien in Rijksmuseum Twenthe in Enschede.

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. Tijdens de lezing ziet u de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien.
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.