Inloggen

Onlinelezing Frida Kahlo en Diego Rivera

€ 5,00 korting op de onlinelezing over het onstuimige leven van kunstenaarsechtpaar Frida Kahlo en Diego Rivera.
Meer informatie/reserveren

Frida Kahlo en Diego Rivera: A love revolution

Exclusief voor VvAA-Leden:

  • Prijs: € 13,- (normaal € 18,-)
  • Data: 11 april om 11:00 uur, 16 april om 14:00 uur en 20 april om 20:00 uur
    (Let op: dit is een gewijzigde datum)
  • Duur: 60 min
  • Meer informatie of reserveren
  • Gebruik kortingscode VVAAFRIDA

VvAA-leden kunnen via de Vrije Acade­mie met korting een onlinelezing volgen van kunsthistorica Karin Haanappel over het onstuimige leven en expressieve oeuvre van kunstenaarsechtpaar Frida Kahlo (1907-1954) en Diego Rivera (1886-1957).

Ze trouwden tot twee keer toe met elkaar: Rivera, Mexi­co’s grootste schilder en rokkenjager, en Kahlo, Mexico’s bekendste en meest surrealistische kunstenares. Frida’s kunst kwam tot stand ondanks – of misschien wel dankzij – haar lichamelijke handicap als gevolg van een gruwelijk tramongeluk en toont zeer persoonlijke (zelf)portretten.

André Breton, het brein achter de Franse surrealisten, noemde haar 'een ware surrealiste'; zelf zei ze 'slechts haar eigen realiteit weer te geven'. Diego was vooral een muralist en zijn monumentale wandschilderingen voor de openbare ruimte tonen zijn sterke affiniteit met het communisme. Iets wat hij deelde met Kahlo, die een affaire met de naar Mexico gevluchte Leon Trotski had.

Tijdens deze online lezing over Kahlo en Rivera begeeft u zich onder leiding van kunsthistorica Karin Haanappel in de roerige eerste helft van de twintigste eeuw om het onstuimige leven en expressieve oeuvre van beide kunstenaars eens goed te bekijken.

Spelregels

  • U volgt de lezing live en kunt deze daarmee niet later terugkijken.
  • Het bijwonen van de lezing kan op uw eigen computer, laptop of tablet. U heeft alleen een goede internetverbinding en geluid nodig. 
  • U ontvangt uiterlijk 1 uur voor aanvang van de ONLINE lezing een link waarmee u de lezing via het programma Zoom kunt bijwonen. Het is alvast handig Zoom te installeren op uw computer.