Inloggen

Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht

Ontvang 50% korting op de entreeprijs inclusief een tosti voor uw (klein)kind(eren).

Meer informatie

Uw schooltijd herleeft in het Nationaal Onderwijsmuseum

Praktische informatie

  • 50% korting op de entreeprijs voor VvAA-leden en hun gezinsleden (op vertoon van VvAA ledenpas of op vertoon van de ledenvoordeelpagina van het septembernummer van Arts en Auto);
  • Inclusief een tosti voor kinderen tot en met 12 jaar in het museumcafé;
  • Lezing ‘Ziek op School’ op zondagmiddag 3 oktober om 14:30 uur.

    Aanmelden
  • Meer informatie over het museum kunt u hier vinden;
  • Deze actie is geldig tot en met 31 oktober 2021.
Onderwijs is voor iedereen herkenbaar. Uw eigen schooltijd herinnert u zich waarschijnlijk tot in de kleinste details. Die herinneringen komen tot leven in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht.

Met één vaste en twee tijdelijke tentoonstellingen, een uitdagend educatief programma, toffe activiteiten tijdens de schoolvakanties en een museumcafé is het een perfecte bestemming voor een dagje uit met het hele gezin.

Leuk voor uw (klein)kinderen

De tentoonstelling ‘Stap in de wereld van De Bosatlas’ is heel geschikt voor kinderen van alle leeftijden:

Voor kinderen vanaf 6 jaar is er de gratis Grote Bosatlas Speurtocht. Vinden ze de weg in de tentoonstelling én weten ze alle opdrachten goed te beantwoorden, dan wacht hen een speciale beloning uit de schatkist van Pieter Bos.

Kinderen vanaf 9 jaar die altijd al een eigen atlas hebben willen maken, leren alle tips en tricks van een atlas met het uitgebreide en gratis doe boekje 'De Bosatlas van ...'. Ze leren alles over de mysterieuze 'kunst van het weglaten', ontdekken hoe kaarten over tijd veranderen en zien hoe kaarten een verhaal kunnen vertellen.


Speciaal voor u op zondag 3 oktober
Op deze zondag verzorgt dr. Jacques Dane, hoofd Collectie en Onderzoek van het Onderwijsmuseum speciaal voor VvAA-leden een lezing onder de titel ‘Ziek op school’. Hoe werd vanaf de negentiende eeuw op school omgegaan met ziekte en gezondheid?

Een boeiende lezing over hygiëne in de klas, het pokkenbriefje, de gevolgen van de Spaanse griep, het voorkomen van TBC op school en de langdurige strijd tegen het roken in de klas en op het schoolplein.

U kunt zich voor deze lezing aanmelden door een mail te sturen naar het onderwijsmuseum via l.terpstra@onderwijsmuseum.nl. De lezing begint om 14.30 uur en duurt ongeveer een uur.


Alles gezien? Kom dan naar het gezellige museumcafé voor die heerlijke tosti....