Inloggen

Leidse Nacht van Ontdekkingen

Exclusief arrangement met ledenkorting

Leidse Nacht van Ontdekkingen

Praktische informatie

 • Datum
  Zaterdag 21 september 2019 
 • Tijd
  15.00 – 01.00 uur
 • Plaats
  Leiden 
 • Prijs
  Met Museumkaart € 52,- p.p.; zonder € 59,- p.p. (normaal € 75,-) 
 • Inbegrepen
  Stadswandeling met gids, rondleiding door Museum De Lakenhal, driegangen diner inclusief een drankje in een historische setting plus een passe-partout voor de Nacht van Ontdekkingen
 • Niet inbegrepen 
  Eventuele consumpties tijdens de Nacht van Ontdekkingen
Voor reserveringen VvAA-arrangement: cultureleagenda.nl/artsenauto
 
Op zaterdag 21 september staat Leiden weer in het teken van de Nacht van Ontdekkingen. Voor deze zevende editie hebben tientallen wetenschappers van diverse faculteiten van de Leidse universiteit zich, samen met theatermakers, kunstenaars en muzikanten, gebogen over het thema ‘licht en donker’. Hoe ontdekten Leidse astronomen onlangs bijvoorbeeld wel driehonderdduizend nieuwe sterrenstelsels? En hoe ziet het Dark Web er eigenlijk uit?

Speciaal voor VvAA-leden heeft Artifex een uniek arrangement samengesteld, bestaande uit een stadswandeling met een gids, een rondleiding door het onlangs vernieuwde Museum De Lakenhal, een driegangen diner (inclusief drankje) in een historische setting en een passe-partout voor de Nacht van Ontdekkingen.

Na het diner kunt u een passe-partout ophalen waarmee u vervolgens op eigen gelegenheid het grote aanbod van activiteiten op het snijvlak van kunst en kennis kunt verkennen. Zo kunt u een debat volgen in de Oude UB, luisteren naar lezingen in het Academiegebouw en genieten van muziek en acts in de Hortus.