Kom naar de ledenbijeenkomst!

Hoe gaan we als medisch specialisten om met diagnosefouten? En hoe voorkomen we ze? Krijg het antwoord tijdens de bijzondere bijeenkomst 'Inzicht in diagnosefouten'. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar!
Nu aanmelden

Ledenbijeenkomst 'Inzicht in diagnosefouten'


Patiënten worden kritischer en leggen steeds vaker een claim neer bij hun zorgverlener. Wist u dat bijna de helft van de claims (49%) het gevolg is van een gemiste, te late of verkeerde diagnose? Reden voor VvAA om in actie te komen en samen met u te werken aan het voorkomen van claims en klachten in de zorg.

Bijeenkomst

Bent u lid van VvAA en werkt u als huisarts of medisch specialist? Dan nodigen we u graag uit voor onze gratis bijeenkomst ‘Inzicht in diagnosefouten’ op woensdag 29 november. We gaan dieper in op de vraag of zorgprofessionals zich herkennen in onze analyses van gemiste diagnoses. Wat maakt diagnosefouten zo complex? Hoe kunnen we ze voorkomen? En wie heeft hier een rol in?

Programma

17.30 – 18.00
Inloop met broodjes

18.00 – 18.10
Kort introductie en welkomstwoord

18.10 – 18.30
Lilian Knol, senior adviseur preventie/ risicomanager bij VvAA presenteert de claimrisico’s waar huisartsen en medisch specialisten mee te maken krijgen.

18.30 – 19.30
Laura Zwaan, assistant professor instituut iMERR van het Erasmus MC deelt de resultaten van haar onderzoek naar diagnosefouten: 'Thinking fast or slow, that’s the question'. Welke inzichten zijn er bij het diagnostische proces en wat zijn de meest veelbelovende interventies?

19.30 – 19.45
René Hermans directeur ViPSS presenteert de Bernie zorgvertaler app (pilot).

19.45 – 20.30
Dialoog: welke inzichten hebben u verrast en hoe kunnen we met elkaar de kans op een diagnosefout verkleinen?

Komt u ook?

Voor deze exclusieve bijeenkomst zijn nog een beperkt aantal plekken beschikbaar.

  Ik meld mij graag aan


  Lees ook de blog: Diagnosefout belangrijke oorzaak medische misser

  Informatie

  Datum: woensdag 29 november 2017
  Tijd: 17.30 uur - 21.00 uur
  Locatie: 't Hart, Ortelisulaan 750, Utrecht
  Toegang: gratis

  Nu aanmelden